Cod galben de ceață în 5 județe. Traficul rutier se desfășoară în condiții de vizibilitate redusă și ghețus (VIDEO)

Cod galben de ceață în 5 județe. Traficul rutier se desfășoară în condiții de vizibilitate redusă și ghețus (VIDEO)
Sursa Foto: Unsplash/ Valery Sysoev

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică dimineață un cod galben de ceață, valabil în 5 județe. Ceața densă determină scăderea vizibilității, local sub 200 m și  izolat sub 50 m, ce va favoriza în funcție și de condițiile locale formarea ghețușului și a chiciurii.

Județele care sunt vizate de codul galben de ceață până la ora prânzului sunt:

  • Maramureș
  • Harghita
  • Alba
  • Cluj
  • Teleorman

Trafic rutier desfășurat în condiții de vizibilitatea redusă și ghețuș

Dalia State, de la Centru Infotrafic a oferit informații despre starea traficului rutier în aceasta dimineață, pentru Stirile B1, prezentate de Ștefan Pășcuță, pe B1 Tv.

„Se circulă în condiții de ceață, care reduce vizibilitatea sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele: Alba, Cluj, Giurgiu, Harghita, Mureș și Teleorman. În anumite zone, în funcție de condițiile locale, se poate forma ghețușul.

Pe Autostrada A3, Turda-Borș, între kilometrul 1 și 20, traficul rutier se desfășoară în condiții de ceață, cu vizibilitate redusă sub 150 m, iar pe Autostrada 1 Sibiu – Deva, tronsonul kilometric 238 – 316, între localitățile Sibiu și Pianu, este de asemenea semnalată ceață, care reduce vizibilitatea sub 50 metri.  

Pe principalele artere rutiere, respectiv autostrăzile A1 București – Pitești, A2 București  – Constanța, A3 București – Ploiești, DN 1 Ploiești – Brașov, se circulă fără probleme meteo-rutiere, în condiții de fluență, pe un carosabil uscat (pe alocuri umed), cu vizibilitate bună.

Recomandăm conducătorilor auto să folosească sistemele de iluminare și dezaburire, să reducă semnificativ viteza de deplasare, să mărească distanța de siguranță între vehicule şi să circule prudent, fără a efectua manevre riscante, reamintind totodată șoferilor că, în cazul în care carosabilul va fi acoperit de gheață, este obligatorie circulația doar cu anvelopele de iarnă”, a declarat Dalia State.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.