Fenomene extreme în zilele următoare: ANM anunţă furtuni violente şi nopţi tropicale

Fenomene extreme în zilele următoare: ANM anunţă furtuni violente şi nopţi tropicale
Fenomene extreme în zilele următoare: ANM anunţă furtuni violente şi nopţi tropicale: Sursă Foto/Pixabay

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a declarat că urmează patru zile de foc pentru România, cu temperaturi ce vor atinge 40 de grade în majoritatea zonelor țării.

Alertă de fenomene meteo extreme

Directorul ANM anunță că vom avea zile complicate din punct de vedere meteorologic, cu ploi torenţiale şi temperaturi ridicate, inclusiv pe timpul nopţii.

„Până să vorbim de fenomenele de instabilitate atmosferică accentuată care vor fi de interes și în următoarea perioadă, în special, în zona montană, dar și în centru-estul, în sudul țării la nivel local, vorbim de persistența valului de căldură.

Azi și până joi rămâne în vigoare avertizarea meteorologică de cod galben ce vizează valul de căldură și persistența lui în jumătatea de sud-vest, apoi în extindere în cea mai mare parte a țării, maximele fiind cuprinse în general între 33-37 de grade, în special în partea de vest și sud.

Mâine vorbim de codul portocaliu ce vizează zona Banatului, Crișana, Oltenia, local Muntenia, vestul Transilvaniei și al Maramureșului, având în vedere intensificare a valului de căldură, cu maxime între 37-40 minime care nu vor coborî sub 20-22 de grade și, prin urmare, disconfortul termic fiind unul accentuat.

Din păcate, veștile privind precipitațiile care să compenseze nevoia de apă nu sunt bune din această perspectivă, luând în considerare semnalul în ceea ce privește deficitul accentuat și în următoarea perioadă de timp și pe parcursul acestei săptămâni și așa cum arată și estimările și cel puțin în prima jumătate a lunii august”, a transmis directorul ANM, potrivit Antena 3.

Urmăriți B1TV.ro și pe