Fenomene meteo extreme în România. ANM: „Va fi o perioadă destul de complicată”

Fenomene meteo extreme în România. ANM: „Va fi o perioadă destul de complicată
Foto simbol: Pixabay

Fenomenele meteo extreme continuă, atenționează directorul ANM, Elena Mateescu.

„Dacă astăzi (n.r. – miercuri) valorile au fost de 36 de grade Celsius, mâine este posibil să consemnăm în extremitatea de sud 38-39 de grade temperatură care va fi resimţită cu siguranță peste 42 de grade.

De mâine (n.r. – joi) după ora 12:00 și mai ales vineri și până sâmbătă va fi o perioadă destul de complicată pentru că sistemele noroase foarte bine organizate pe fondul mase de aer preexistente deja vor determina vijelii puternice.

Sunt aşteptate cantități de precipitații care la nivel local vor depăși 50 și 70 de litri pe metrul pătrat și când vorbim de aceste cantități pe secvențe scurte de timp cu siguranță vorbim și de situații de natură hidrologică”, a declarat Mateescu, pentru Antena 3.

Ce temperaturi vor fi în zilele următoare

Ploile vor viza regiunile de vest, după care ne putem aștepta din nou, la caniculă.

„Așadar, de mâine (n.r. – joi) dinspre partea de vest, sud-vest, nord-vest a țării sistemele vor traversa aproape întreaga țară. După care din nou vorbim de caniculă așa cum spuneam.

Cu siguranță de duminică vorbim de 34-35 grade Celsius, după care luni, marți, miercuri 38-39 de grade Celsius”, a mai avertizat Elena Mateescu.