Ger năprasnic în toate regiunile din țară: ce temperaturi se vor înregistra în perioada următoare și cât va dura episodul de vreme rea

Ger năprasnic în toate regiunile din țară: ce temperaturi se vor înregistra în perioada următoare și cât va dura episodul de vreme rea
Foto: Pixabay

Vremea rea pune stăpânire pe aproape toate regiunile din țară. Astfel, va continua să ningă la munte, iar temperaturile vor scădea accentuat, în unele zone până la minus 20 de grade Celsius.

Gerul își va face simțită prezența toată săptămâna viitoare.

Cât ține episodul de vreme rea

Temperaturile resimțite vor fi însă mai mici, accentuate de vântul care va atinge la rafală și 90 de km/h. De duminică dimineața, un val de aer polar îngheață România.

Potrivit Agenției Naționale de Meteorologie (ANM), joi dimineață, cele mai scăzute temperaturi resimțite erau la Vf. Omu minus 16 grade Celsius. La Țarcu se resimțeau minus 15 Celsius, la Vlădeasa, la Bâlea Lac și în Călămani s-au înregistrat minus 14 grade.

„Vorbim de un episod de iarnă autentică în zona de munte, până vineri dimineață la ora 10.00. Viscol, la peste 1600 de metri, zăpadă troienită. În restul regiunilor vremea devine caldă pentru această perioada, maxime de 8-10 grade Celsius. De la acest final de săptămâna vremea se răcește semnificativ, o masă de aer rece cuprinde țară noastră, geroasă, începând de duminică dimineață, ne așteptăm la temperaturi minime între minus 17 și  minus 7 grade Celsius. Urmează o săptămâna, așa cum arată estimarea, cu o vreme rece, temperaturi destul de coborâte însă precipitațiile par că se vor restrânge ca arie de acoperire. Săptămâna viitoare contăm pe o vreme mai stabilă, precipitații mai puține, dar vorbim de această perioadă geroasă în toată țara”, a spus meteorologul ANM Mihai Huștiu, potrivit Adevărul.

Unde se vor resimți cele mai mici temperaturi

Specialiștii ANM spun că inclusiv în Capitală valorile din termometre se apropie de minus 9 grade Celsius.

Mai mult decât atât, nopțile și diminețile vor fi geroase, cu minime, posibil, spre minus 20 grade Celsius în depresiuni și la munte.

Începând de joi, 3 februarie până vineri, 4 februarie, vor fi intervale cu vânt puternic mai întâi în sudul și, local, în centrul țării, iar ulterior în nord-est. Local, în centrul țării, va ninge moderat, iar în zonele de munte vor fi ninsori abundente și condiții de viscol.

Urmăriți B1TV.ro și pe