Gerul Bobotezei e istorie! Oana Catrina, meteorolog ANM, detalii pe B1 TV despre starea vremii (VIDEO)

Gerul Bobotezei e istorie! Oana Catrina, meteorolog ANM, detalii pe B1 TV despre starea vremii (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Gerul Bobotezei e istorie. Meteorologii ne anunță că temperaturile vor urca până la 13 grade Celsius. În schimb, vor fi rafale puternice de vânt care ar putea crea probleme în țară, a relatat Andreea Moraru, joi dimineață, la Știrile B1 TV.

Oana Catrina (ANM), detalii pe B1 TV despre starea vremii

Anul acesta, de Sfânta Sărbătoare de Bobotează, se vor înregistra valori de temperatură cu mult mai mari decât cele normale perioadei în special în jumătatea de sud a teritoriului, în timp ce în restul țării, în continuare, valori de temperatură apropiate și ușor mai mari decât cele normale perioadei. În mod normal ar trebui să se înregistreze temperaturi la scara întregii țări cuprinse cam între -3 și 5 grade, cu cele mai coborâte valori de temperaturi în estul Transilvaniei și cele mai ridicate în sudul litoralului”, a declarat Oana Catrina, meteorolog de serviciu ANM.

Chiar dacă vremea va fi însorită, meteorologii ne anunță că vântul va crea probleme pe parcursul zilei.

„În orele amiezii, de Bobotează, se vor înregistra temperaturi maxime la scara întregii țări cuprinse între 4 și 13 grade, cu cele mai coborâte valori de temperatură în partea de nord a teritoriului, respectiv cele mai ridicate în sudul țării. De Bobotează, ploi puține, trecătoare, ninsori în zona de munte, însă de interes ar fi pe parcursul zilei intensificările vântului, intensificări în special în zona montană, unde vântul va sufla cu peste 70-90 de km/h, iar local și temporar intensificări ale vântului vor fi, de Bobotează, și în zonele joase de relief din partea de est, sud și centru a țării, dar cu rafale de 55-60 de km/h”, a adăugat meteorologul.

În Capitală, cei care vor să meargă la biserică după agheasmă se pot îmbrăca lejer, deoarece vremea pare bună de o plimbare în aer liber.

„Pentru zona Capitalei, de Bobotează, o vreme bună, fără mari probleme, un vânt moderat, 12-13 grade în orele amiezii, un cer variabil și fără alte fenomene de interes”, a mai precizat Oana Catrina.

Urmăriți B1TV.ro și pe