Meteorologii au emis un cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat. Iată care sunt cele mai afectate regiuni ale țării (FOTO)

Meteorologii au emis un cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat. Iată care sunt cele mai afectate regiuni ale țării (FOTO)
FOTO: Pixabay.com

Meteorologii anunță zile caniculare în România. Disconfortul termic va fi accentuat în următoarea perioadă, iar în anumite județe ale țării se vor înregistra valori de până la 38 de grade Celsius.

În urmă cu puțin timp, meteorologii au emis un cod galben de caniculă, valabil în intervalul 29 și 30 iulie. În aceste două zile, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei și local în Mldova mercurul din termometre va atinge, local, până la 37 și 38 de grade Celsius. Vremea va fi caniculară în zilele de miercuri și joi, iar maximele termice vor depăși adesea 35 de grade Celsius.

Mai mult decât atât, disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități, iar în cursul nopților temperatura aerului nu va coborî sub 20 de grade, indicând astfel nopți tropicale, explică meteorologii ANM.

Valorile extreme de temperatură se vor înregistra în județele: Argeș, Călărași, Galați, Olt, Vrancea, Constanța, Giurgiu, Prahova, Vaslui, Brăila, Bacău, Dâmbovița, Ialomița, Tulcea, Dolj, Iași, Teleorman, Buzău, Gorj, Mehedinți, Vâlcea.

Vremea în București

În Capitală sunt anunțate valori extreme ale temperaturii. În cursul zilelor de miercuri și joi, la București este în vigoare codul galden de caniculă, maximele termice de sătpămâna aceasta ajungând până la 38 de grade Celsius.

În cursul zilei de vineri cerul se anunță temporar noros, însă mercurul din termometre se va menține în dreptul temperaturilor ridicate de până la 34

FOTO: ANM