Ninsori și ger, anunțate în Săptămâna Mare. Cum va fi vremea de Paște și unde va ninge duminică  (VIDEO)

Ninsori și ger, anunțate în Săptămâna Mare. Cum va fi vremea de Paște și unde va ninge duminică  (VIDEO)
Foto: Pixabay.com

Meteorologii au prelungit avertizarea de vreme rea până miercuri la ora 10:00, iar astfel nu scăpăm încă de ninsori și vreme rea. Temperaturi scăzute se anunță în mai multe regiuni din țară, chiar înainte de Paște.

Totuși, vreme se va încălzi din weekend, atunci când sunt așteptate temperaturi chiar și de 26 de grade Celsius.

Vreme rece și ninsori în Săptămâna Mare

Meteorologii avertizează că în zilele de marți și de miercuri vremea va fi mai rece față de normalul perioadei, iar temperaturile vor fi scăzute în cea mai mare parte a țării.

Temperaturile au coborât sub 0 grade în jumătatea de nord a țării, s-a produs din nou brumă, au fost temperaturi de până la -8 grade la Miercurea Ciuc.

În noaptea care urmează va fi deosebit de rece, mai ales pe partea de nord – vest și centru a teritoriului, unde se vor mai menține condițiile de brumă”, a declarat meteorologul ANM, în direct pe B1 TV

Vremea se încălzește de Paște

Vreme ar putea reveni la normal în weekend, atunci când temperaturile vor crește, ajungând până la 26 de grade Celsius. Astfel, în Duminica Mare și de Sărbătorile Pascale românii vor avea parte de soare și vreme bună în cea mai mare parte a teritoriului.

Mai ales în weekend, va fi bine, temperaturile vor reveni la limitele normale pentru această perioadă a anului, adică se vor încadra între 14 și 22 de grade Celsius, iar în partea de sud a țării, sâmbătă și duminică sunt posibile și temperaturi spre 24 – 25 de grade și poate chiar izolat 26 de grade.

Totuși, la munte va mai ninge și este o zăpadă care crește pericolul de formare a avalanșelor așa că iubitorii de sporturi de iarnă să fie extrem de prudenți în aceste zile”, a declarat meteorologul ANM, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni