Prognoza meteo august 2020. Cum va fi vremea în ultima lună de vară

Prognoza meteo august 2020. Cum va fi vremea în ultima lună de vară
Foto: pixabay.com

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru luna august 2020. Potrivit datelor Administrației Naționale de Meteorologie (ANM, n.r.), ultima lună de vară va fi una a extremelor. În primele două săptămâni vor fi zile mai calde, iar spre finalul perioadei, prognoza meteo arată că temperaturile vor scădea.

Meteo. Prognoza lunii august

Directorul ANM, Elena Mateescu, a declarat la finalul lunii mai că nu trebuie să excludem ca și vara 2020 să fie o vară a extremelor. Astfel, august, ultima lună de vară, se încadrează în acest avertisment emis de meteorologul român.

În timpul lunii august, temperatura medie se va situa în jurul valorii de 28 de grade Celsius. În primele două săptămâni vor fi zile mai calde, care pot depăși leger 32-33 de grade Celsius. Spre finalul perioadei, prognoza meteo arată că temperaturile vor scădea, iar serile vor fi tot mai răcoroase.

Luna august, la fel ca și luna iulie, va fi una cu ploi semnificative. Sunt prognozate precipitații pe arii extinse în aproape toate regiunile țării, îndeosebi în a doua jumătate a perioadei.

Potrivit ANM, la începutul lunii valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile sud-estice, dar și ușor mai coborâte în cele centrale și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 03.08.2020 – 10.08.2020, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, local în regiunile estice și sudice, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general excedentare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi deficitare.

Pe de altă parte, în săptămâna 10.08.2020 – 17.08.2020, temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în sudest, dar și ușor mai coborâte în nord-vest.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, cu posibilitatea unui deficit local, în regiunile vestice și nord-estice.

În săptămâna 17.08.2020 – 24.08.2020, valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice, dar și ușor mai coborâte în nord-vest.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

August 2020. Prognoza meteo pentru fiecare regiune în parte

În prima săptămână, în Banat, media temperaturilor maxime va fi de 30 – 31 de grade Celsius. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 4-7 august.

În Crișana, maximele termice vor crește spre 30 de grade, în medie, pe 3 august. În continuare, până la 9 august, media temperaturilor maxime va oscila ușor în jurul a 29 de grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 4-8 august.

În Transilvania, maximele termice vor crește spre 29 de grade, în medie, pe 3 și 4 august. În continuare, în prima săptămână, media temperaturilor maxime va oscila ușor în jurul a 28 de grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 4-8 august.

În Maramureș, maximele termice vor crește spre 28 de grade, în medie, pe 3 august. În continuare, până la sfârșitul primei săptămâni, media temperaturilor maxime va fi de 27….28 de grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în unele zile.

În Moldova, maximele termice vor crește spre 30…31 de grade, în medie, pe 3 august. Până la sfârșitul primei săptămâni, media temperaturilor maxime va oscila ușor în jurul a 31 de grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în unele zile.

În Dobrogea, maximele termice vor crește spre 29…30 de grade, în medie, pe 3 și 4 august. În continuare, până la sfârșitul primei săptămâni, media temperaturilor maxime va oscila ușor în jurul a 30 de grade.

În Muntenia, maximele termice vor crește spre 33 de grade, în medie, pe 4 august. Până la sfârșitul primei săptămâni, media temperaturilor maxime va oscila ușor în jurul a 32 de grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în unele zile.

În Oltenia, maximele termice vor crește spre 32 de grade, în medie, pe 4 august. În continuare, până la sfârșitul primei săptămâni, media temperaturilor maxime va oscila ușor în jurul a 31 de grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în unele zile.

La munte, temperaturile maxime se vor menține, în medie, în jurul a 19…20 de grade, iar media minimelor va fi cuprinsă între 8 și 10 grade.

Tags: