Prognoza meteo, azi, 07 februarie 2021. Vântul va sufla slab şi moderat

Prognoza meteo, azi, 07 februarie 2021. Vântul va sufla slab şi moderat
Foto: pixabay.com

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru duminică, 07 februarie 2021. Potrivit acestora, vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 07 februarie 2021

Mai exact, astăzi, spre deosebire de ziua precedentă, în sudul şi în sud-estul ţarii vremea va fi în general închisă. În Moldova şi în zona montană limitrofă vremea va fi rece, iar temporar se vor semnala precipitaţii slabe mixte. Izolat se va semnala polei la începutul zilei şi în nord-estul Munteniei şi nordul Dobrogei. În regiunile intracarpatice vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an; cerul va fi temporar noros ziua, dar cu înnorări accentuate în a doua parte a nopţii, când aria ploilor va fi în extindere treptată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special în zona Carpaţilor Meridionali şi în sudul Banatului, unde temporar vor fi rafale de 60…70 km/h, iar pe creste, în cursul nopţii, de peste 90…100 km/h, dar pe arii restrânse şi în celelelalte regiuni.

Temperaturile maxime se vor încadra între -6 grade în nordul Moldovei şi 15 grade în Dealurile de Vest; minimele termice vor fi cuprinse între -7 grade în extremitatea de nord a Moldovei şi 10…11 grade în sudul Banatului.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, vremea va fi închisă, cu valori în jurul a 4 grade la amiază.

Prognoza meteo la munte

La munte, vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a zonei montane. Vântul va avea intensificări mai ales în zona Carpaţilor Meridionali, unde temporar vor fi rafale de 60…70 km/h, iar pe creste de peste 90…100 km/h. Maximele vor fi cuprinse între 4 şi 11 grade.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, astăzi, vântul va sufla după-amiaza și seara. Temperatura maximă va fi de 16 grade Celsius, iar cea minimă de 8 grade Celsius.

Ultima oră