Prognoza meteo, azi, 07 ianuarie 2021. Vremea se va menţine caldă

Prognoza meteo, azi, 07 ianuarie 2021. Vremea se va menţine caldă
Sursa Foto: Aaron Burden/ Unsplash

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru joi, 07 ianuarie 2021. Potrivit acestora vremea se va menţine caldă pentru prima decadă a lunii ianuarie.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 07 ianuarie 2021

Mai exact, astăzi, deşi în cea mai mare parte a ţării, valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul precedent, vremea se va menţine caldă pentru prima decadă a lunii ianuarie. Cerul va avea înnorari şi temporar se vor semnala precipitaţii, ziua în nordul, centrul şi nord-estul ţării şi pe arii mai restrânse în rest, iar în a doua parte a nopţii local în regiunile sudice.

Vor predomina ploile, iar în Maramureş, Transilvania şi în zona deluroasa din nordul Moldovei, trecător se vor semnala precipitaţii mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 12 grade Celsius.

În această săptămână valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice și în zonele montane aferente.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, vremea se va menţine caldă pentru prima decadă a lunii ianuarie. Cerul va fi temporar noros şi trecător va ploua în prima parte a zilei şi din nou spre sfârşitul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul zilei, când viteza la rafală va atinge 35 – 40 kilometri pe oră. Temperatura maximă va fi de 9 – 10 grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

La munte temporar va ninge mai ales în prima parte a intervalului şi se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări, mai ales pe creste, unde viteza la rafală va atinge 60 – 80 kilometri pe oră, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Izolat vor fi condiţii de polei.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, joi, va ploua. Temperatura maximă va fi de 7 grade Celsius, iar cea minimă de 5 grade Celsius.