Prognoza meteo, azi, 09 februarie 2021. Vreme deosebit de caldă pentru această dată

Prognoza meteo, azi, 09 februarie 2021. Vreme deosebit de caldă pentru această dată
Foto: pixabay.com

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru marți, 09 februarie 2021. Potrivit acestora, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată în majoritatea regiunilor.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 09 februarie 2021

Mai exact, astăzi, spre deosebire de ziua precedentă, valorile termice vor fi apropiate de normalul termic al perioadei în nord şi nord-est, dar vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru această dată în celelalte regiuni. Cerul va fi variabil, ziua, în est şi sud-est, dar va avea înnorari în restul timpului şi al teritoriului. Va ploua în vest şi sud-vest, iar seara şi noaptea şi în nord-vest, local în sud şi centru şi izolat în rest, iar la altitudini mari, vor fi ninsori şi lapoviţă. Pe arii restrânse cantităţile de apă vor depaşi 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zonele montane, unde rafalele vor depăşi pe creste 80…90 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 18 grade.

În această săptămână, meteorologii anunță că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în extremitatea de sud a țării.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în zonele montane din vest și nord, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, valorile termice vor continua să crească faţă de intervalul anterior, astfel încât vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorari spre seara şi noaptea, când trecator va ploua slab. Temperatura maximă va fi în jur de 15 grade, iar cea minimă de 6…7 grade.

Prognoza meteo la munte

La munte, valorile termice se vor situa în continuare peste cele climatologic specifice datei, deşi vor marca o scădere faţă de intervalul precedent. Va ploua, iar la altitudini mari vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări, la începutul zilei mai ales în Carpaţii de Curbură, unde rafalele vor mai depăşi 80…90 km/h.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, marți, cerul va fi parțial înnorat în timpul zilei. Temperatura maximă va fi de 14 grade Celsius și cea minimă de 8 grade Celsius.