Prognoza meteo, azi, 10 februarie 2021. La munte vor fi înnorări şi va ploua

Prognoza meteo, azi, 10 februarie 2021. La munte vor fi înnorări şi va ploua

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru miercuri, 10 februarie 2021. Potrivit acestora, la munte vor fi înnorari şi va ploua, pe arii extinse seara şi noaptea.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 10 februarie 2021

Mai exact, astăzi, spre deosebire de ziua anterioară, vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic în nord şi nord-est şi se va menţine deosebit de caldă pentru această dată în rest. În jumătatea de vest a ţării şi la munte vor fi înnorări şi va ploua, pe arii extinse seara şi noaptea. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi ploi slabe doar pe arii restrânse mai ales spre sfârşitul intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, unde rafalele vor depăşi temporar 80 km/h, iar pe arii restrânse şi în rest.

Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 18 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -1 şi 7 grade.

În această săptămână, meteorologii anunță că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în extremitatea de sud a țării.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în zonele montane din vest și nord, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul nopţii, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în prima parte a zilei.

Temperatura maximă se va situa în jurul a 16 grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade.

Prognoza meteo la munte

La munte, Cerul va fi mai mult noros, iar treptat dinspre masivele vestice aria ploilor se va extinde şi va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane. La altitudini mari, precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare. Regimul termic va fi caracterizat de valori mai mari decât cele climatologic specifice datei.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, astăzi este posibil să plouă slab în timpul nopții. Temperatura maxima va fi de 15 grade Celsius, iar cea minimă de 5 grade Celsius.

Ultima oră
16:57 - Florin Cîțu: Cred că azi dăm hotărârea CNSU privind închiderea activităților economice de la ora 18 în localitățile cu incidențe între 4 și 6 la mie (VIDEO)
16:53 - Prefectul judeţului Prahova a emis un ordin privind încetarea mandatului primarului din comuna Şotrile, condamnat pentru pornografie infantilă
16:40 - Joe Biden și Emmanuel Macron, prima conversație de la izbucnirea scandalului pe vânzarea de submarine. Franța își acuzase aliații de „trădare”
16:27 - Mihaela Rădulescu, întâlnire de gradul zero cu un actor celebru. Cum s-au fotografiat cei doi și ce reacție a avut iubitul vedetei (FOTO)
16:17 - Florin Cîțu, după declarația lui Klaus Iohannis: Dacă experții ajung la concluzia că vaccinarea obligatorie e cea mai bună soluție, eu sunt de acord. Eu eram adeptul testării (VIDEO)
16:17 - CTP știe de ce Simona Halep și Darren Cahill au întrerupt colaborarea
16:16 - București: Inspecția Muncii a aplicat amenzi de 875.000. Mai multe persoane desfăşurau activităţi fără a avea încheiate în formă scrisă contractele individuale de muncă
16:11 - Echipamente si produse profesionale de dezinfectare si protecție
16:06 - Timișoara, primul mare oraș din România în care va fi instituită carantina de noapte în weekend / Carantină totală în două localități din Timiș
15:48 - Doza 3 de vaccin anti-COVID, obligatorie pentru certificatul verde. Florin Cîțu: „La un moment dat va trebui să luăm în calcul și asta”