Prognoza meteo, azi, 11 decembrie 2020. Vreme caldă în cea mai mare parte a teritoriului

Prognoza meteo, azi, 11 decembrie 2020. Vreme caldă în cea mai mare parte a teritoriului
FOTO: Pixabay.com

Pentru ziua de astăzi, 11 decembrie, meteorologii anunță vreme caldă pentru această perioadă a anului. Cerul va fi temorar noros în cea mai mare parte a teritoriului, iar cantitățile de precipitații vor însemnate izolat.

În cursul zilei de astăzi, vremea va fi caldă, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 14 grade Celsius, iar minimele se vor situa între 0 și 10 grade.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 11 decembrie 2020

Pe parcursul zilei se vor semnala înorări, iar temporar va ploua pe arii relativ extinse în centrul, estul și sudul țării și local în restul teritoriului. Pe suprafețe mici, cantiățile de apă vor fi însemnate. Vântul va sfula slab, până la moderat, doar în regiunile estice, sued-estice precum și în centrul țării.

Reamintim că până astăzi la ora 18.00 este valabil un cod galben de ninsori abundente pentru nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sud-vestul Moldovei; zona Carpaților Meridionali și de Curbură. „În nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sud-vestul Moldovei, cu precădere în zona subcarpatică și la altitudini mai mici de 1700 m, vor predomina ploile. Acestea vor fi importante cantitativ și se vor acumula peste 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în general la altitudini de peste 1700 m, va ninge și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 80…90 km/h și temporar va fi viscol ce va determina scăderea vizibilității”, precizează ANM.

Prognoza meteo pentru București

La București temperaturile maxime vor fi de 10 până la 11 grade, dar meteorologii anunță precipitații sub formă de ploaie.

Minimele din Capitală vor fi mai ridicate față de normalul perioadei, încadrate în intervalul 4 – 6 grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

La munte, meteorologii anunță precipitații mixte, atenționând că se vor forma depunderi de polei. La altitudini înalte se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare și se va depunde un strat consistent de zăpadă.

Prognoza meteo pe litoral

La malul mării cerul va fi mai mult noros. Local se vor semnala ploi slabe. Maximele de la Constanța vor fi încadrate între 11 și 12 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi cuprinse în intervalul 9 – 10 grade.

Ultima oră
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)
22:32 - Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”
22:21 - Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor: Nicușor Dan a ales să facă marketing politic pe problema termiei. E o retorică a victimizării personale în care eu nu vreau să intru / Banii din buget se dau în baza unui algoritm (VIDEO)