Prognoza meteo, azi, 13 ianuarie 2021. În regiunile sud-estice vor fi precipitaţii mixte

Prognoza meteo, azi, 13 ianuarie 2021. În regiunile sud-estice vor fi precipitaţii mixte
Foto: pixabay.com

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru miercuri, 13 ianuarie 2021. Potrivit acestora, în regiunile sud-estice, vor fi precipitaţii mixte.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 13 ianuarie 2021

Mai exact, astăzi, spre deosebire de ziua anterioară, în regiunile intracarpatice şi la munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, iar în cele sud-estice vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi la altitudini mari, iar la viteze mai mici, ziua şi în sud-vest.

Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 4 grade Celsius, iar cele minime între -7 şi 1 grad Celsius, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei spre valori în jurul a -10 grade Celsius. În anumite regiuni dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

În această săptămână, cu excepția extremității de sud și de sud-est a țării, unde temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, mai ales în zonele montane.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud-est și la munte.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală îndeosebi în primele ore ale dimineții şi din nou seara va ninge. Temperatura maximă va fi de -3 grade Celsius, iar cea minimă tot de -3 grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

La munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, izolat mai consistent. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari pe creste, unde trecător va viscoli ninsoarea.

Temperaturile maxime se vor situa între -10 si -3 grade Celsius. Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra pe Ceahlău.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, miercuri, cerul va fi predominant înnorat în timpul zilei. Temperatura maximă va fi de 3 grade Celsius, iar cea minimă de -1 grade Celsius.