Prognoza meteo, azi, 24 noiembrie 2020. Cerul va fi variabil

Prognoza meteo, azi, 24 noiembrie 2020. Cerul va fi variabil
FOTO: Pixabay.com

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru luni, 24 noiembrie 2020. Potrivit acestora, cerul va fi variabil în teritoriu, excepție făcând regiunile intracarpatice.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 24 noiembrie 2020

Mai exact, astrăzi, spre deosebire de ziua anterioară, în regiunile intracarpatice vremea va fi în general închisă şi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, cu nebulozitate joasă sau ceaţă, local persistente, îndeosebi în Transilvania.

În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ceaţa se va semnala pe suprafeţe mai mici, cu o probabilitate mai mare la începutul şi în partea a doua a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 12 grade Celsius, posibil mai scăzute în zonele cu ceaţă.

Pe parcursul săptămânii, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, cu posibilitatea unui excedent local în nordul extrem al țării.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, marți, 24 noiembrie 2020, cerul va fi în mare parte însorit. Temperatura maximă va fi de 9 grade Celsius, iar cea minimă de -2 grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

La munte, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului în zona Carpaţilor Orientali, dar probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă. Pe văi şi în zonele depresionare, mai ales noaptea, izolat se va forma ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în cursul zilei. Valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul precedent.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, cerul va fi senin în timpul zilei. Temperatura maximă va fi de 9 grade Celsius, iar cea minimă de 2 grade Celsius.