Prognoza meteo, azi, 29 septembrie 2020. La munte sunt prognozate averse sub formă de lapoviță și ninsoare

Prognoza meteo, azi, 29 septembrie 2020. La munte sunt prognozate averse sub formă de lapoviță și ninsoare
Sursa foto: Pixabay

Marți, 29 septembrie, vremea se va răci față de zilele trecute, iar cerul va fi mai multînnorat.Meteorologii au prognozat ploipe parcursul zileiîn majoritatea zonelor țării, iar noaptea, în regiunile din jumătatea nordică și doar izolat în rest.

La munte, în cursul nopții, trecător vor fi precipitații mixte,sub formă de lapoviță și ninsoare.Pe arii restrânse, îndeosebi în nord, centru, est și la munte, cantitățile de apă vor fi însemnate.Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, iar local și temporar și în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 24 de grade, iar cele minime între 9 și 14 grade, mai ridicate pe litoral, spre 17 grade.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 29 septembrie 2020

Până marțila ora12:00, meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ. În Oltenia, Moldova și local în Muntenia, Transilvania și Maramureș vor fi perioade cuaverse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în Moldova și în zona de munte, 40-60 l/mp.

Ploi și manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în restul teritoriului, iar în sud-est și vest vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale în general de 45-55 km/h.

În Banat și Crișana, vremeava fi mai rece decât este normal în această perioadă a anului. La amiază vor fi în jur de 19 grade, în timp ce minimele vor coborî până la11-12 grade. Sunt șanse mari să ccadă ploi însemnate cantitativ.

În Trasilvania, termometrele nu vor arăta mai mult de 16 grade ziua, iar noaptea, 9-11grade. Va plouaploua posibil însemnat cantitativ până pe 1 octombrie.

În Maramureș se va simți o răcirea a vremii mai ales ziua, când vor fi 17 grade. Minimele vor oscila între 10-11 grade. Pentru această regiune, meteorologii au anunțat ploi.

Și în Moldova se face mai frig decât în zilele precedente. Maximele abiar vor ajunge la 18-19 grade, iar minimele vor fi de 11 grade. Până pe 1 octombrie va ploua.

Se face mai frig decât până acum și în Dobrogea. Temperaturile maxime ating, marți, 21 de grade Celsius , iar minimele 14. În intervalul 28 septembrie – 1 octombrie va ploua, posibil izolat mai însemnat cantitativ.

Și în Muntenia și Olteniasunt prognozate ploi în zilele următoare. Se vor înregistra cel mult21 de grade și 11-12 noaptea.

Prognoza meteo pentru București

Și în Capitală vremea se strică.Cerul va prezentaînnorări mai alesîn timpul zilei, temporar va ploua,iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 22-23 de grade, iar cea minimă de 11-13 grade.

Prognoza meteo la munte

Vremea mai rece se va semnala mai ales la munte, unde nu se vor mai depăși 11-12 grade la amiază, în timp ce noaptea vor fi 4-5 grade Celsius. Sunt așteptateprecipitații, posibil și sub formă de lapoviță și ninsoare la altitudini mari. Cantitățile de apă vor putea fi mai însemnate.

Prognoza meteo pe litoral

Si la malul mării se răcorește. vor fi maxim 25 de grade și sunt așteptate ploi cu descărcări electrice și furtuni. Vântul va sufla cu putere și în timpul zilei dar nopatea se vor intensifica și se vor înregistra 15 grade.