Prognoza meteo, azi, 6 martie 2021. Vremea se va răci semnificativ pentru această perioadă. La munte se va depune strat de zăpadă

Prognoza meteo, azi, 6 martie 2021. Vremea se va răci semnificativ pentru această perioadă. La munte se va depune strat de zăpadă
FOTO: Pixabay.com

Vremea se va răcii accentuat pe parcursul zilei de azi, în toate regiunile, devenind chiar mai rede pentru această perioadă a anului, anunță meteorologii. Weekendul vine cu vreme instabilă, rece și chiar geroasă în anumite regiuni ale țării, anunță meteorologii ANM.

Maximele se vor încadra între 2 și 9 grade cu cele mai ridicate valori în extremitatea de sud – vest. În cursul zilei, cerul va fi mai mult noros în regiunile montane, în special în zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Minimele vor fi curpinse în general între -11 și -1 grad.

În restul țării, înnorărirle vor fi temporare, iar în est și centru vor mai fi semnalate fulguieli trecătoare.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 6 martie 2021

Banat

Media temperaturilor diurne se va situa în jurul a 6…7 grade. Cerul va fi temporar noros, în special în prima parte a zilei.

Crișana

Vremea se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne va scădea spre 5…6 grade. Local și temporar, se vor semnala precipitații slabe cantitativ.

Transilvania

În cursul zilei de sâmbătă, vremea se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne se va situa în jurul a 3…5 grade.

Maramureș

Media temperaturilor diurne va scădea spre 3…4 grade, cerul va fi temporar noros, iar local se vor semnala precipitații.

Moldova

Vremea se schimbă radical începând din acest weekend, valorile anunțate de către ANM sunt spre o medie a maximelor de 3…4 grade și a minimelor de -4…-3 grade.

Dobrogea

Maximele înregistrate în cursul zilei de sâmbără vor fi de 5 grade și a minimele de -1…0 grade. Totodată, meteorolgii anunță precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie.

Muntenia

Răcirea vremii estimată pentru intervalul 5-7 martie va conduce la o medie a maximelor în jurul a 6 grade și a minimelor de circa -3 grade.

Oltenia

Meteorologii ANM răcirea prognozată pentru intervalul 5-7 martie va conduce la o medie a maximelor în jurul a 6 grade și a minimelor de circa -3 grade.

Prognoza meteo pentru București

Vremea va fi închisă, iar în prima parte a zilei, temporar se vor semnala precipitații slabe sub formă de ploaie, cu tendință de transformare în lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, (viteze la rafală de până la 45 km/h). Temperatura maximă, în scădere semnificativă față de ziua anterioară, va fi de 4…5 grade.

Prognoza meteo la munte

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, unde va ninge moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, dar și în sudul teritoriului, unde local se vor înregistra precipitații mixte.

Vântul va avea intensificări în zona montantă, în special pe crestele Carpaților Meridionali, unde rafalele vor depăși 80 km/h, viscolind și spulberând zăpada și local și temporar în restul teritoriului cu precădere în sud, est și centru ci viteze ce vor atinge izolat 50 – 60 km/h.