Prognoza meteo. Cod galben de burniță și polei în șase județe

Prognoza meteo. Cod galben de burniță și polei în șase județe

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis cod galben de burniță și polei în șase județe, valabil până la ora 23:00, respectiv 00:00. Totodată, a mai fost emis un cod galben de intensificări temporare ale vântului, pentru două județe, valabil până la 00:00.

Mai exact, până la ora 23:00, în județul Dolj, localitățile Calafat, Băilești, Poiana Mare, Moțăței, Ciupercenii Noi, Maglavit, Cetate, Galicea Mare, Desa, Bistreț, Bârca, Unirea, Gighera, Rast, Afumați, Goicea, Giurgița, Urzicuța, Piscu Vechi, Ghidici, Negoi, Seaca de Câmp, Cioroiași, Siliștea Crucii, Măceșu de Sus, Catane, Galiciuica, Măceșu de Jos, Cârna, Izvoare; dar și în județul Mehedinți, localitățile Cujmir, Salcia, Gârla Mare, Dârvari, Obârșia de Câmp, Pristol, Vrata, se va semnala local burniţă care depune polei.

De asemenea, în județele Brăila, Ialomița, Buzău, zona joasă, și Călărași, se va semnala local ploaie sau burniță care depune polei, până la ora 00:00.

În județele Constanța și Tulcea, până la ora 00:00, se vor semnala intensificări temporare ale vântului, cu viteze la rafală de 55 – 65 kilometri pe oră.