Prognoză meteo. Cod galben de ceață în trei județe

Prognoză meteo. Cod galben de ceață în trei județe

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis un cod galben de ceață pentru trei județe, valabil până la ora 10:00.

Mai exact, în zonele joase ale județelor Gorj, Vâlcea, dar și în localitățile Craiova, Filiași, Podari, Leu, Argetoaia, Brădești, Melinești, Șimnicu de Sus, Bucovăț, Ișalnița, Braloștița, Pielești, Breasta, Vârvoru de Jos, Goiești, Teasc, Coșoveni, Orodel, Carpen, Malu Mare, Robănești, Murgași, Teslui, Țuglui, Coțofenii din Dos, Drăgotești, Cernătești, Scăești, Vela, Sopot, Almăj, Terpezița, Grecești, Bulzești, Brabova, Fărcaș, Mischii, Predești, Sălcuța, Ghindeni, Ghercești, Coțofenii din Față, Cârcea, Pleșoi, Verbița, Seaca de Pădure, Tălpaș, Secu, Gogoșu, Botoșești-Paia; ale județului Dolj, se va semnala, local, ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m, izolat sub 50 m, iar izolat, burniţă.

Prognoza meteo, azi, 15 decembrie 2020

Amintim că astăzi, meteorologii anunță vremea frumoasă în cea mai mare parte a țării. Precipitații nu vor lipsi nici în cursul zilei de marți, 15 decembrie 2020. Acestea se vor înregistra izolat, în prima parte a zilei. În anumite zone se vor semnala depuneri de polei, iar în prima jumătate a intervalului, meteorologii anunță condiții de ceață.

Meteorologii ANM anunță vreme caldă pentru această perioadă a anului, cerul va fi variabil în zonele de deal și de munte, dar în zonele joase de relief, mai ales în sudul și în estul țării, în prima parte a zilei și în cursul nopții se vor semnala nori joși și ceață, ploi slabe sau burniță.

Vântul va sulfa slab și moderat, cu unele intensifiări în cursul zilei, în nord – estul teritoriului. MAximele zilei de 15 decembrie, se vor încadra între 1 și 9 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi cuprinse între -6 și 4 grade.

Crăciun fără zăpadă în mai multe zone din țară

Crăciunul din 2020 va fi unul fără zăpadă pentru locuitorii mai multor regiuni din România, potrivit meterologilor, a căror prognoză pentru intervalul 14 – 27 decembrie indică temperaturi peste media perioadei și precipitații slabe sub formă de ploi și burniță.