Prognoza meteo. Cum va fi vremea în săptămâna 10-17 ianuarie 2021

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în săptămâna 10-17 ianuarie 2021
foto: Pixabay

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru săptămâna 10-17 ianuarie 2021. Cu excepția extremității de sud și de sud-est a țării, unde temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, mai ales în zonele montane.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud-est și la munte.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea în săptămâna 10-17 ianuarie 2021

În Banat, în intevalul 10 – 17 ianuarie media maximelor se va situa în jurul valorii de 0 grade, vremea devenind normală din punct de vedere termic. Temperaturile minime vor fi în jurul a -4 grade între 12 și 17 ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitații se va menţine ridicată, iar în jurul datelor 10 și 11 ianuarie acestea se vor semnala pe arii mai extinse și vor fi mai însemnate cantitativ.

În Crișana, vremea se va răci treptat, astfel încât, între 12 și 17 ianuarie, va deveni normală din punct de vedere termic, media temperaturilor diurne urmând a se situa în jurul valorii de 0 grade, iar a celor nocturne să coboare spre -6 grade.

Probabilitatea pentru precipitații mai frecvente şi mai însemnate cantitativ va fi ridicată în jurul datelor de 10 și 12 ianuarie.

În Transilvania, vremea va intra într-un proces de răcire treptată, devenind apropiată de normal sub aspect termic, în intervalul 12 – 17 ianuarie, când media temperaturilor maxime se va situa între -2 și 0 grade, iar a celor minime va fi de aproximativ -8 grade.

Probabilitatea de precipitații se va menține ridicată pe durata intervalului, iar cantități mai importante de apă se vor consemna cu precădere în jurul datei de 10 ianuarie.

În Maramureș, va avea loc un proces de răcire a vremii, care va determina valori medii ale maximelor diurne de aproximativ -2 grade în ultimele zile ale intervalului de prognoză. Regimul termic nocturn va avea o evoluție similară, astfel încât media temperaturilor minime va fi de -7…-6 grade în intervalul 12 – 17 ianuarie.

Vor fi precipitații în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar în jurul datei de 10 ianuarie acestea se vor semnala pe arii mai extinse și pot fi importante cantitativ.

În Moldova, tendința vremii va fi una de răcire, determinând astfel temperaturi apropiate de cele normale pentru jumătatea lunii ianuarie, cu valori medii de -2…2 grade pentru maximele termice și de -8…-4 grade pentru cele minime.

Se vor semnala ploi pe arii relativ extinse vor fi în 10 și 11 ianuarie.

În Muntenia, valorile termice vor fi în scădere treptată, însă se vor menține peste cele specifice perioadei, iar spre sfârșitul intervalului de prognoză acestea se vor apropia de cele normale.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 10 – 12 ianuarie.

În Oltenia, temperatura aerului va scădea treptat, însă se va menține peste valorile climatologice specifice, iar spre sfârșitul intervalului de prognoză se va apropia de cea normală pentru jumătatea lunii ianuarie.

Se vor semnala ploi pe arii relativ extinse în intervalul 10 – 12 ianuarie.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, se vor semnala precipitații în primele zile ale intervalului de prognoză. Temperatura maximă va fi de 2 grade Celsius, iar cea minimă de -8 grade.

Prognoza meteo la munte

La munte, vremea se va răci, iar între 10 și 17 ianuarie media temperaturilor maxime va fi de -6…-4 grade.

Vor fi precipitații pe tot parcursul intervalului de prognoză.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, media temperaturilor maxime va fi în scădere spre 2 grade.

Probabilitatea mai mare de apariție a precipitațiilor va fi în datele de 10 și 11 ianuarie.