Prognoza meteo. Cum va fi vremea în săptămâna 3 – 10 august 2020

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în săptămâna 3 – 10 august 2020
FOTO: Pixabay.com

În această săptămâna meteorologii anunță temperaturi caniculare în cea mai mare parte a țării, mai ales în jumătatea de sud, acolo unde valorile din termometre vor fi mai mari față de această perioadă a anului.

La început de săptămâna, în partea de sud a teritorilui se anunță temperaturi caniculare și cer mai mult senin. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin, local însă se vor semnala înnorări temporar accentuate și averse în zona de vest a țării. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru aceste momente ale anului.

Marți, în vestul țării sunt anunțate condiții de vreme instabilă. În Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania și Oltenia se vor semnala, izolat, averse sub formă de ploaie, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Prognoza meteo în principalele zone ale țării. Cum va fi vremea în săptămâna 3 – 10 august 2020

În Maramureș temperaturile vor fi ridicate, depășind maximele specifice acestei perioade. Izolat se vor înregistra averse în cursul zilei de marți. Maximele din termometre se vor încadra în intervalul 28 – 32 de grade Celsius, iar minimele vor ajunge până la 11 – 18 grade Celsius.

În Crișana cerul va fi temporar noros la începutul intervalului. Maximele termice din regiune vor ajunge până la 32 de grade Celsius, iar vlorile minime se vor încadra între 11 până la 19 grade Celsius.

În Banat vremea se menține frumoasă, cu excepția zilei de marți, când meteorologii anunță ploi pe arii restrânse. Mercurul din termometre va urca până la 32 – 34 de grade Celsius în această regiune, iar minimele vor avea valori cuprinse între 11 și 23 de grade.

În Transilvania cerul se menține senin, iar maximele de la început de săptămână vor ajunge până la 33 de grade Celsius. Minimele din centrul țării vor fi cuprinse între 7 și 18 grade.

În Oltenia această săptămâna aduce tot valori caniculare în termometre. Maximele vor fi cuprinse între 28 și 34 de grade Celsius, iar minimele nu vor coborî mai mult de 12 – 18 grade.

În Moldova săptămâna începe cu cer senin, iar vântul va sufla slab, până la moderat. Valorile maxime vor fi cuprinse între 28 și 33 de grade Celsius, iar minimele se vor încadra în intervalul 12 – 18 grade Celsius.

În Muntenia cerul se anunță senin, iar valorile termice vor fi caniculare. La început de săptămâna maximele din regiune se vor încadra între 24 și 27 de grade în cursul zilei de luni, fiind o zi cu valoril mai scăzute, față de cele din ultimele zile. De marți însă se încălzește în regiune, iar maximele vor fi curpinse între 27 și 34 de grade Celsius. Valorile minime se vor încadra între 12 și 18 grade.

În Dobrogea cerul va fi senin, iar temperaturile rămân în continuare ridicate. Aici maximele vor fi cuprinse în intervalul 25 până la 31 de grade Celsius, iar minimele se vor încadra între 15 și 21 de grade.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală vremea va fi frumoasă, temperaturile înregistrate în termometre fiind caniculare. Până vineri, în București se vor înregistra valori maxime de până la 33 – 35 de grade Celsius.

Minimele termice din Capitală vor fi cuprinse în intervalul 16 – 17 grade Celsius, în timpul nopții.

Prognoza meteo la munte

În zonele de deal și de munte s-ar putea înregistra averse la începutul intervalului, în special în regiunile de centru și nord vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 și 30 de grade Celsius, iar minimele se vor încadra în intervalul 7 – 16 grade Celsius.

Prognoza metei pe litoral

Vremea le surâde turiștilor de la malul mării. Pe litoral cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab, până la moderat. Valorile termice vor fi ridicate, încadrându-se în intervalul 26 până la 27 de grade la Constanța. Minimele de la malul mării vor coborâ până la 20 – 21 de grade Celsius.

Tags: