Prognoza meteo de 1 Decembrie. Ninge abundent la munte

Prognoza meteo de 1 Decembrie. Ninge abundent la munte
Sursa Foto: Freepik

Vacanța de 1 Decembrie se dovedește feerică pentru persoanele care au ales să petreacă la munte. În cele mai multe stațiuni ninge abundent, spre bucuria turiștilor.

Meteorologii spun că în zilele următoare va continua să ningă, ceea ce înseamnă că turiștii se vor bucura de pârtiile de schi.

Până luni, 29 noiembrie, la ora 10:00, este cod galben de ninsoare viscolită în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m. Rafalele de vânt pot depăși 90…100 km/h.

Judeţele vizate parţial de avertizarea meteorologică sunt: Alba, Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu şi Vâlcea.

Intensificări ale vântului se vor semnala și în sudul Banatului, al Transilvaniei și pe litoral. În zilele următoare, local și temporar, în zona montană vor mai fi intensificări ale vântului și ninsori.

O masă de aer polar se îndreaptă spre România, iar de luni şi la noi va determina o scădere mare a valorilor termice.

Temperaturile blânde vor scădea brusc și se vor situa între 0-1 şi 7 grade Celsius, mai scăzute în depresiuni.

În nopțile de luni spre marţi şi marţi spre miercuri în toată ţara va fi foarte frig. Temperaturile nu vor creşte foarte mult nici peste zi şi vor fi însoțite de intensificări ale vântului.

Vremea în București

Temperaturile vor fi scăzute în Capitală, în aceste weekend, iar de 1 Decembrie, vor atinge minime de – 3 grade. La amiază vor fi în jur de 7-8 grade, iar vântul va bate cu putere. Cu toate acestea, nu sunt prognozate ninsori.