Prognoza meteo în România. ANM anunță când vor veni ploile și mai ales când se va răci vremea

Prognoza meteo în România. ANM anunță când vor veni ploile și mai ales când se va răci vremea
Foto: Pixabay

Vremea se va menține caldă până la finalul acestei săptămâni. În weekend însă, meteorologii anunță un val de aer polar, ce urmează să lovească România. Maximele vor scădea considerabile, iar temperaturile resimțite în țară vor fi automat mai mici.

Tot în weekend se vor semnala ploi, în special în vest și în nord, ulterior se vor extinde în toată țara. Meteorologii anunță temperaturi mai ridicate față de normalul perioadei, în cea de-a doua jumătate a lunii septembrie, dar vor fi mai scăzute față de valorile cu care ne-am obișnuit până acum.

Prognoza meteo pentru miercuri, 15 septembrie

Vremea va fi caldă pentru mijlocul lunii septembrie, în cea mai mare parte a țării. Totodată, cerul va fi variabil, în special după-amiaza și seara.

Vântul va sufla slab, până la moderat. Maximele termice se vor situa între 21 și 31 de grade Celsius. Minimele vor fi cuprinse între 7 grade în Carpații Orientali și 18 grade, ce vor si resimțite pe litoral.

În București, vremea va fi în continuare frumoasă, caniculară. Iată prognoza pentru întreaga lună septembrie și începutul lui octombrie.

Prognoza meteo pentru joi, 16 septembrie

Valorile termice se vor menține în continuare peste temperaturile normale ale perioadei. Cerul va fi temporar noros pe alocuri. Izolat se vor înregistra averse sub formă de ploaie, însoțite de descărcări electrice  și chiar căderi de grindină.

Maximele termice se vor situa între 21 și 31 de grade Celsius, temperaturile caniculare se vor resimții în special în zonele de sub și în centrul țării.

Minimele vor fi cuprinse între 7 grade în estul Transilvaniei și 18 grade pe litoral. Totodată, se va semnala ceață, în special la orele dimineții.

Prognoza meteo pentru vineri, 17 septembrie

Începând de vineri, ploile vor reveni în toată România. Totodată, temperaturile vor scădea considerabil, deși vor rămâne în continuare ridicate pentru această perioadă a anului.

Vremea va fi în general instabilă la munte și în regiunile intracarpatice, acolo unde minime vor coborî până la 6 grade Celsius.

Maximele resimțite în zonele de câmpie vor fi de 21 până la 33 de grade Celsius.

Descoperiți prognoza meteo specială pentru București și cum va fi vremea în Capitală.