Prognoza meteo: În următoarele două săptămâni valorile termice vor fi uşor mai scăzute decât cele specifice perioadei

Prognoza meteo: În următoarele două săptămâni valorile termice vor fi uşor mai scăzute decât cele specifice perioadei
Prognoza meteo: În următoarele două săptămâni valorile termice vor fi uşor mai scăzute decât cele specifice perioadei. Sursa Foto: Pixabay

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite că valorile termice vor fi uşor mai scăzute decât cele specifice perioadei în aproape toate regiunile ţării în perioada 25 aprilie și 8 mai 2022, cu maxime de 24 de grade Celsius şi minime de zero grade. Totodată, șansele pentru precipitaţii vor fi mai ridicate în prima parte a săptămânii.

Vremea în Banat

În perioada 25 – 27 aprilie, în Banat media maximelor va fi de 19-20 grade Celsius. Din 27 aprilie, temperatura aerului va scădea spre valori ce se vor situa în jurul a 17 grade Celsius. Din 30 aprilie şi până la sfârşitul intervalului, variaţiile termice vor fi în general nesemnificative, cu temperaturi maxime de 18-20 de grade Celsius, în medie. Minimele vor scădea uşor, de la 9 grade Celsius la începutul intervalului, spre valori medii de 7 grade Celsius în data de 27 aprilie, apoi vor creşte uşor până spre 8-9 grade Celsius în 28 aprilie. După data de 28 aprilie şi până la sfârşitul intervalului, variaţiile temperaturii aerului vor fi nesemnificative, media regională a minimelor fiind de 7-8 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în intervalul 25-30 aprilie, apoi din nou după data de 1 mai.

Vremea în Crișana

În Crișana în intervalul 25-27 aprilie, media maximelor va fi de 18-19 grade Celsius. De pe 27 aprilie, temperatura aerului va scădea spre 16 grade în medie, iar în intervalul 2-6 mai va creşte uşor până la valori de 18 grade Celsius. În ultimele zile ale celei de-a doua săptămâni, maximele vor creşte uşor în jurul a 20 de grade Celsius. Minimele vor scădea de la 9 grade Celsius, în medie în prima zi a intervalului, spre valori medii în jurul a 6 grade Celsius, în data de 28 aprilie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în intervalul 25-29 aprilie, apoi din nou după data de 1 mai.

Vremea în Transilvania

În Transilvania în primele zile ale intervalului, media regională a maximelor va fi de 17-18 grade Celsius. Din 27 aprilie, media maximelor va scădea spre 13 grade, apoi vremea se va încălzi uşor şi treptat, astfel încât în intervalul 29 aprilie – 8 mai, maximele vor fi cuprinse între 14 şi 17 grade Celsius. Media minimelor va scădea de la 8 grade Celsius în 25 aprilie, până la valori în jurul a 4 grade Celsius în 27 aprilie, apoi va creşte uşor spre 6 grade Celsius în 28 aprilie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 25 aprilie – 29 aprilie, apoi din nou în intervalul 3-8 mai.

Vremea în Maramureş

În Maramureș media temperaturilor din timpul zilei vor fi 17-18 grade Celsius, apoi temperatura aerului va scădea, astfel că în ziua de 28 aprilie media maximelor se va situa în jurul a 14 grade Celsius. Ulterior, vremea se va încălzi treptat, astfel încât până în data de 1 mai se estimează a se înregistra valori maxime medii în jurul a 17 grade Celsius. După data de 6 mai, media maximelor va creşte uşor, astfel că până la sfârşitul intervalului vor fi 19 grade Celsius. Media minimelor va scădea de la 9 grade Celsius în 25 aprilie până la valori în jurul a 5 grade Celsius în 27 aprilie, apoi va creşte uşor spre 7 grade Celsius în 28 aprilie. După data de 1 mai şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, media regională caracteristică va fi de 5-6 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 25 aprilie – 28 aprilie, apoi în intervalul 2-8 mai.

Vremea în Moldova

În primele două zile, în Moldova, media maximelor va fi de 21-22 de grade Celsius, apoi temperatura aerului va scădea până spre valori de 14-15 grade Celsius în ziua de 28 aprilie. Ulterior, vremea se va încălzi treptat, astfel încât în data de 5 mai media regională a maximelor va fi de până la 19 grade Celsius. După data de 1 mai, vremea se va încălzi ușor, astfel încât media regională a intervalului 2-8 mai va fi de  6-8 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 25-28 aprilie, apoi în intervalul 4-8 mai.

Vremea în Dobrogea

În Dobrogea, media maximelor va creşte de la 17 grade în prima zi spre valori de 22 de grade Celsius în 26 aprilie, apoi temperatura aerului va scădea treptat până la 14 grade Celsius în 29 aprilie. Până în 2 mai nu vor fi variaţii de la o zi la alta, astfel încât media regională a maximelor va fi de 14 grade Celsius, apoi tendinţa temperaturii aerului va fi de creştere uşoară de la o zi la alta, până spre valori medii maxime de 17 grade Celsius. În intervalul 25-28 aprilie, media regională a minimelor va fi de 10-11 grade Celsius. După data de 28 aprilie minimele vor scădea până spre valori medii în jurul a 7 grade Celsius în 30 aprilie, 1 şi 2 mai, apoi vremea se va încălzi treptat până spre valori în jurul a 10 grade Celsius în intervalul 6-8 mai.

Vremea în Muntenia

În Muntenia, în primele zile ale intervalului media temperaturilor din timpul zilei va fi de 23-24 de grade Celsius, apoi temperatura aerului va scădea. Pe 29 aprilie se vor înregistra valori în jurul a 16 grade Celsius. Ulterior, vremea se va încălzi treptat, astfel încât media regională a maximelor în intervalul 30 aprilie – 8 mai va fi cuprinsă între 16 şi 20 de grade Celsius. Media minimelor va scădea de la 11 grade Celsius în 25 aprilie până la valori în jurul a 8 grade Celsius în 26 şi 27 aprilie, apoi va creşte uşor spre 9 grade Celsius în 28 aprilie. După data de 2 mai şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, vremea se va încălzi ușor, astfel încât până la sfârşitul intervalului media minimelor va fi de 8 grade Celsius.

Vremea în Oltenia

În Oltenia în perioada 25-27 aprilie, media temperaturilor din timpul zilei va fi de 22 de grade Celsius, apoi temperatura aerului va scădea până spre 16-17 grade Celsius în intervalul 28-30 aprilie. Ulterior, vremea se va încălzi treptat, astfel încât media regională a maximelor, în intervalul 30 aprilie – 8 mai, va fi cuprinsă între 17 şi 20 de grade Celsius. Media minimelor va scădea de la 10 grade Celsius, în 25 aprilie, până la valori în jurul a 8 grade Celsius, în 26 şi 27 aprilie, apoi va creşte uşor spre 10 grade Celsius în data de 28 aprilie. După data de 2 mai şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, tendinţa temperaturii aerului este de creştere uşoară, astfel încât până la sfârşitul intervalului media minimelor va fi de 8 grade Celsius.

Vremea la munte

La munte, în intervalul 25-27 aprilie, media valorilor diurne va fi de 9-10 grade Celsius, apoi temperatura aerului va scădea până spre 6 grade Celsius în zilele de 28 şi 29 aprilie. Ulterior, vremea se va încălzi, urmând a se înregistra în medie 8 grade Celsius în intervalul 1-4 mai. După data de 4 mai şi până la sfârşitul intervalului, media regională a maximelor va fi de 9-10 grade Celsius. Media minimelor va scădea de la 4 grade Celsius, în data de 25 aprilie, până la valori în jurul valorii de 0 grade Celsius în data de 2 mai, apoi va creşte uşor până la sfârşitul intervalului spre valori în jurul a 2 grade Celsius.

Urmăriți B1TV.ro și pe