Prognoza meteo până la sfârșitul lunii mai 2021. Temperaturile rămân mai scăzute decât în mod normal, iar probabilitatea de ploaie va fi în general redusă

Prognoza meteo până la sfârșitul lunii mai 2021. Temperaturile rămân mai scăzute decât în mod normal, iar probabilitatea de ploaie va fi în general redusă
Sursa Foto: Tatiana/ Pexels

Meteorologii de la ANM au emis prognoza meteo până la sfârșitul lunii mai 2021. În următoarele săptămâni, temeperaturile rămân ușor mai mici decât cele normale pentru această perioadă și se apropie de normal până pe31 mai.

Prognoza meteo 3 – 10 mai

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în jumătatea nordică a țării, dar mai ales în extremitatea de nord, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele montane.

Prognoza meteo 10 – 17 mai

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo 17 – 24 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai coborâte, local, în regiunile nordice și estice. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va avea o tendință ușor deficitară, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo 24 – 31 mai

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea vestică a acesteia.