Prognoza meteo pentru București: cod galben de caniculă. Maximele extreme din Capitală vor ajunge până la 39 de grade Celsius

Prognoza meteo pentru București: cod galben de caniculă. Maximele extreme din Capitală vor ajunge până la 39 de grade Celsius
Foto: Pixabay.com

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru București. În Capitală maximele termice din timpul zilei vor ajunge chiar și până la 39 de grade Celsius.

Vremea se va menține caniculară, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar până la sfârșitul săptămânii disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

Prognoza meteo pentru București, cod galben de caniculă

Valorile temperaturii maxime se vor situa în jurul a 38…39 de grade, iar temperatura minimă va avea valori, în general, de 20…22 de grade.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, exceptând după-amiaza și seara zilei de joi (29 iulie), când vor fi condiții pentru fenomene asociate instabilității atmosferice.

România, sub cod galben de caniculă

În intervalul 29 iulie – 01 august este valabil un cod galben de caniculă.

„În intervalul menționat, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime la scara întregii țări se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Cod portocaliu de caniculă în partea de sud a țării

În intervalul 29 iulie – 01 august, este în vigoare o avertizare de tip cod portocaliu de caniculă, ce vizează: județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Municipiul București și sudul județului Caraș-Severin.

Pe parcursul zilelor de joi, vineri, sâmbătă și duminică (29, 30, 31 iulie și 1 august), în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Municipiul București și în sudul județului Caraș-Severin, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 40 de grade.

Cod galben și portocaliu de caniculă, valabile până în data de 01 august / Foto: ANM