Prognoza meteo pentru două săptămâni. Minimele de până la 2 grade în octombrie. Vremea, mai caldă în noiembrie

Prognoza meteo pentru două săptămâni. Minimele de până la 2 grade în octombrie. Vremea, mai caldă în noiembrie
Prognoza meteo pentru intervalul 25 octombrie - 07 noiembrie / Foto: Pixabay.com

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. În a doua jumătate a lunii noiembrie, temperaturile minime vor mai mici față de normalul perioadei, valorile ajungând până la 2 grade Celsius.

În intervalul 25 octombrie – 07 noiembrie vremea va fi rece, temperaturile fiind specifice perioadei. Se vor înregistra maxime de până la 10 grade, dar și minime în jurul valorile de 1 – 2 grade celsius.

Prognoza meteo pentru 25 octombrie – 07 noiembrie în Banat

În intervalul 25-28 octombrie, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, cu o medie a maximelor în jurul a 14 grade și a minimelor de 2…3 grade. Apoi vremea se va încălzi treptat, urmând să devină caldă în intervalul 1 – 4 noiembrie, când se vor atinge, în medie, temperaturi maxime de 19…20 de grade și minime de 8…10 grade. Răcirea estimată pentru a doua parte a celei de-a doua săptămâni va conduce pe 7 noiembrie la o medie a maximelor termice de 12 grade și a minimelor de 4 grade, valori normale pentru începutul lunii noiembrie în această regiune.

În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua se stimează zilnic ploi, local moderate cantitativ în intervalul 4-6 noiembrie.

Prognoza meteo pentru 25 octombrie – 07 noiembrie în Crișana

În intervalul 25-29 octombrie, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, cu o medie a maximelor în jurul a 14 grade și a minimelor de 1…2 grade. Apoi vremea se va încălzi treptat, urmând să devină caldă în intervalul 1 – 3 noiembrie, când se vor atinge, în medie, temperaturi maxime de 18…19 grade și minime de 7…9 grade. Răcirea estimată pentru a doua parte a celei de-a doua săptămâni va conduce pe 7 noiembrie la o medie a maximelor termice de 11 grade și a minimelor de 4 grade, valori normale pentru începutul lunii noiembrie în această regiune.

În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua se estimează zilnic ploi, care pot fi moderate cantitativ în intervalul 2-5 noiembrie.

Prognoza meteo pentru 25 octombrie – 07 noiembrie în Transilvania

Vremea rece se va menține până pe 30 octombrie, fiind caracterizată de temperaturi maxime, în medie de 11…14 grade și de minime a căror medie se va situa ușor sub pragul de îngheț. Apoi vremea se va încălzi, devenind caldă pentru această perioadă în intervalul 1-4 noiembrie, cu o medie a maximelor termice de 17…18 grade și a minimelor de 5…7 grade.

Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire va determina la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, în medie, temperaturi maxime de 10…11 grade și minime de 2…3 grade, valori apropiate de cele normale în această regiune în prima decadă a lunii noiembrie.

În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua probabilitatea pentru ploi în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 4-7 noiembrie.

Prognoza meteo pentru 25 octombrie – 07 noiembrie în Maramureș

Vremea ușor mai rece decât în mod obișnuit mai ales noaptea se va menține până pe 30 octombrie, fiind caracterizată de temperaturi maxime, în medie de 13…15 grade și de minime a căror medie se va situa între 0 și 2 grade. Apoi vremea se va încălzi, devenind caldă pentru această perioadă în intervalul 1-4 noiembrie, cu o medie a maximelor termice de 16…18 grade și a minimelor de 6…8 grade. Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire va determina lasfârșitul celei de-a doua săptămâni, în medie, temperaturi maxime de 10…11 grade și minime de 3…4 grade, valori apropiate de cele normale în această regiune în prima decadă a lunii noiembrie.

În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua probabilitatea pentru ploi în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 2-6 noiembrie.

Prognoza meteo pentru 25 octombrie – 07 noiembrie în Moldova

Vremea ușor mai rece decât în mod obișnuit mai ales noaptea se va menține până pe 30 octombrie, fiind caracterizată de temperaturi maxime, în medie de 11…14 grade și de minime a căror medie se va situa între 1 și 3 grade. Apoi vremea se va încălzi, devenind caldă pentru această perioadă în intervalul 1-4 noiembrie, cu o medie a maximelor termice de 16…18 grade și a minimelor de 6…9 grade. Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire va determina la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, în medie, temperaturi maxime de 11…12 grade și minime de 4…5 grade, valori apropiate de cele normale în această regiune în prima decadă a lunii noiembrie.

Regimul pluviometric se va menține deficitar chiar și în cea de-a doua săptămână, când probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată doar în intervalul 4-7 noiembrie.

Prognoza meteo pentru 25 octombrie – 07 noiembrie în Dobrogea

În primele 5 zile ale primei săptămâni, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale la nivelul acestei regiuni, respectiv media maximelor va fi de 11….14 grade și a minimelor de 5…7 grade. Vremea va deveni ușor mai caldă decât în mod obișnuit în intervalul 1–5 noiembrie, când sunt estimate maxime de 15….17 grade și minime de 9…11 grade. Ulterior se va produce o răcire, astfel încât pe 7 noiembrie, în medie vor fi temperaturile maxime de 13…14 grade și minime de 7…8 grade, valori apropiate de normele climatologice ale începutului lunii noiembrie.

Regimul pluviometric se va menține deficitar pe parcursul celor două săptămâni, iar probabilitatea pentru ploi slabe va fi ceva mai ridicată doar în intervalul 4-7 noiembrie.

Prognoza meteo pentru 25 octombrie – 07 noiembrie în Muntenia

Vremea mai rece decât în mod obișnuit mai ales noaptea se va menține până pe 30 octombrie, fiind caracterizată de temperaturi maxime, în medie de 12…14 grade și de minime a căror medie se va situa între 1 și 3 grade.

Apoi, în intervalul 1-4 noiembrie, vremea va deveni caldă raportat la normele climatologice ale acestei regiuni, cu o medie a maximelor termice de 17…19 grade și a minimelor de 7…9 grade. Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire va determina la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, în medie, temperaturi maxime de 13…14 grade și minime de 5…6 grade, valori apropiate de cele normale în prima decadă a lunii noiembrie.

Probabilitatea pentru ploi slabe la nivel local va fi  mai ridicată doar în intervalul 4-7 noiembrie, iar în restul zilelor celor două săptămâni vor fi doar cu totul izolat burnițe.

Prognoza meteo pentru 25 octombrie – 07 noiembrie în Oltenia

În intervalul 25-30 octombrie, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, cu o medie a maximelor de 12…14 grade și a minimelor de 2…4 grade. Apoi vremea se va încălzi treptat, urmând să devină uțor mai caldă caldă decât în mod obișnuit în intervalul 2 – 4 noiembrie, când se vor atinge, în medie, temperaturi maxime de 17…18 grade și minime de 7…9 grade.

Răcirea estimată pentru a doua parte a celei de-a doua săptămâni va conduce pe 7 noiembrie la o medie a maximelor termice de 12…13 grade și a minimelor de 4…5 grade, valori normale pentru începutul lunii noiembrie în această regiune.

În prima săptămână numai cu totul izolat și trecător va ploua slab, iar în cea de-a doua probabilitatea pentru ploi slabe va fi ceva mai ridicată în intervalul 3-7 noiembrie.

Prognoza meteo pentru 25 octombrie – 07 noiembrie la munte

După 25-29 octombrie, în care temperaturile maxime vor fi, în medie, de 6…8 grade, vremea se va încălzi ușor, iar media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă montană va atinge 10…11 grade în intervalul 30 octombrie-2 noiembrie.

Ulterior se estimează o scădere treptată a valorilor termice diurne astfel încât pe 7 noiembrie media maximelor va ajunge la 4…5 grade. Media temperaturilor minime va fi ușor negativă, între -3 și -1 grad, în intervalul 25-28 octombrie și pe 7 noiembrie, iar în celelalte nopți ale celor două săptămâni va avea valori de 1…4 grade.

În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua se estimează zilnic precipitații mai ales ploi, local moderate cantitativ în intervalul 4-7 noiembrie.

Ultima oră
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană
20:33 - Mihaela Sandu, medalie de bronz la Campionatul European de Șah pe echipe. Rezultate excelente și pentru Bogdan Deac, care continuă să avanseze în clasamentul mondial
20:15 - Restricțiile din Capitală, prelungite până pe 8 decembrie: Masca rămâne obligatorie / La ceremoniile de 1 Decembrie pot participa doar persoane vaccinate sau trecute prin boală (DOCUMENT)
19:40 - Testare pentru toate persoanele care sosesc în Marea Britanie. Condițiile de intrare în țară, înăsprite după depistarea unor infectări cu varianta Omicron
19:20 - Șeful WTA, profund îngrijorat că Shuai Peng ar fi „cenzurată”. Tenismena dispăruse săptămâni întregi după ce a acuzat un fost vicepremier al Chinei că ar fi violat-o
18:52 - Viktor Orban, scrisoare de felicitare pentru Nicolae Ciucă: Pandemia a arătat că Ungaria și România pot conta întotdeauna una pe cealaltă / Premierul ungar, încântat de prezența UDMR la guvernare
18:32 - Circa 62.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 7,71 milioane au primit măcar o doză în cele 11 luni scurse de la debutul campaniei