Prognoza meteo pentru luna decembrie. Când va ninge în București și cum va fi vremea la munte (VIDEO)

Prognoza meteo pentru luna decembrie. Când va ninge în București și cum va fi vremea la munte (VIDEO)
Prognoza meteo pentru luna decembrie / Foto: Pixabay.com

În mai multe județe din România iarna și-a făcut simțită prezența. Drumarii au avut de lucru, în special în zonele de munte ți în partea de nord a țării, acolo unde s-a depus un strat de zăpadă.

În acest weekend, vremea se va răcit simțitor în toată România, iar în Capitală ar putea apărea primii fulgi de zăpadă.

Cum va fi vremea vineri, 3 decembrie 2021

Joi și vineri vremea se va răci simțitor în special în regiunile din nordul României, acolo unde va pătrunde un val de aer rece, în special în Carpații Occidentali și Orientali.

„În intervalul imediat apropiat sunt niște semnale, destul de slabe, că am putea avea pentru scurt timp, în dimineața zilei de sâmbătă, în București, câțiva fulgi de zăpadă, dar probabilitatea este de 30% – 40%.

Nu putem exclude, pentru că va intra o masă de aer mai rece, după acest aer primăvăratec. Vom avea temperaturi maxime cuprinse între 7 și 14 grade. Sunt temperaturi mai ridicate ca normalul perioadei.

Vineri vremea se va răci în nordul și în centrul țării, temperaturile fiind mai apropiate de cele specifice perioadei, în general cu valori între 3 și 7 grade.

În Bărăgan și în Dobrogea continentală temperaturile vor ajunge la 16 – 17 grade”, a explicat meteorologul ANM.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Prognoza meteo în weekendul 4 – 5 decembrie 2021

În weekend vremea se va răci în toată țara, iar maximele vor ajunge până la 6 – 7 grade Celsius. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor mai crește, iar vremea se va încălzi, treptat, în toată țara.

„Sâmbătă, o masă de aer rece va ajunge și în partea de sud a țării. Se vor semnala precipitații pe care aerul rece să le transforme în ninsoare, vom vedea și ploi, dar și zăpadă. Ele se vor semnala pe suprafețe mici și vor fi de scurtă durată.

Începând de săptămâna viitoare, vremea se încălzește, temperaturile înregistrate vor fi peste valorile normale ale acestei perioade”,a declarat meteorologul de serviciu, Meda Andrei, pentru B1 TV.

Cum va fi vremea la munte

La munte se vor înregistra ninsori, în special în nordul Carpaților Occidentali și Orientali. Vineri vor apărea și în restul zonei montane, însă stratul de zăpadă mai consistent va fi la altitudini mari, de peste 1.600 de metri.

Vântul o să se intensifice, în special pe creste. Este recomandat ca cei care doresc să urce să fie foarte atenți, pentru că viteza vântului va fi mai mare, iar zăpada va fi spulberată”, a precizat meteorologul Meda Andrei, pentru B1 TV.