Prognoza meteo pentru săptămâna 22-27 februarie: Vreme primăvăratică în toată țara. Temperaturile ajung chiar și la 18 grade Celsius (VIDEO)

Prognoza meteo pentru săptămâna 22-27 februarie: Vreme primăvăratică în toată țara. Temperaturile ajung chiar și la 18 grade Celsius (VIDEO)
Sursa Foto: Tatiana/ Pexels

Vremea se schimbă din nou, după ce zilele trecute Româniaa fost traversată de un val de ger. Săptămâna viitoare sunt prognozate temeperaturi de primăvară, cu valori diurne de până la 18 grade Celsius.

Meteorologul Radul Ilea a vorbit pentru B1 TVdespre prognoza meteo de săptămâna viitoare. Potrivit acestuia, cerul va rămâne înnorat, izolat, doar înzonele joase de relief, unde se va semnala și ceață. Cele mai ridicatetemperaturi vor fi resimțite în Banat și Oltenia.

„Într-adevăr, o vreme cu aspecte de primăvară, doar niștenorijoșișiceață în zonele joase de reliefmai împiedicăaspect de vreme frumoase. În schimb, în zonele deluroase șipe la munte, mai mult senin în următoarele zile. Ca aspect, vreme în general frumoasă la munte, mai mohorâtă în zonele joase, iar sub raport termic, o vreme mai caldă decât în mod obișnuit pentruacestea perioadă. Cel mai cald va fi sud-vestul țării, adică prin sudul Banatului și prin vestul Olteniei”, a spus meteorologul.

Vremea rămâne caldă până la finalul lunii februarie 2021

Întrebat despre un alt episod geros, specialistul a spus că temperaturile vor mai coborî pe la mijolocul săptămânii, însă nu foarte mult.

„Nu este cazul să vorbim de iarna sub raport termic în următoarele zile, o răcire s-ar putea face simțită în principiu miercuri, dar valorile termice se vor menține peste cele specifice perioadei chiar și cu acestă răcire”, a explicat acesta.

Cum va fi vremea în Capitală în săptămâna 22-27 februarie 2021

Bucureștenii au parte detrei zile de primăvară autentică, însă miercuri se face mai frig.

Pentru București, o vreme în general frumoasă, atât astăzi, după cum se poate observa, cât și mâine când temperaturile vor continua sa crească, dar șipentru ziua de poimâine, după care ziua de miercuri va aduce o răcire fata de zilele precedente cu o maximă de 6..7 grade”, a mai spus meteorologul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags: