Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Când începe să se răcorească

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Când începe să se răcorească
Sursa Foto: Hepta

Vremea rămâne destul de caldă și în perioada următoare, însă toamna se instalează odată cu venirea lunii octombrie, când se răcorește în toată țara.

Sfârșitul lunii septembrie vine aduce temperaturi care vor urca până la 23 de grade la amiază, iar noaptea și dimineața vor oscila între 16-19 grade.

Din luna octombrie, toamna își face simțită prezența, însă temperaturile rămân suportabiledacă mai adăugați un pulover. Temperatura maximă va fi de18°C, în timp ce minimele vor varia între 13-16grade Celsius. La munte, cele mai călduroase zile vor avea în jur de 10 grade, în timp ce noaptea vor fi doar 8.

Prognoza meteo în săptămâna 14-21septembrie 2020

În săptămâna 14-21 septembrie 2020, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări. Cel mai cald, în comparație cu anii trecuți va fi în vestul țării. Șansele de ploaie rămân scăzute în toată țara, dar mai ales în zona de munte.

În Banat, Maramureș, Moldova și Crișana sunt șanse mari de ploaie în zilele de 17 și 18 septembrie.

Sunt așteptate ploi în primele 2 zile ale săptămânii în Transilvania.

Prognoza meteo în săptămâna 21-28 septembrie 2020

În ultima săptămână din luna septembrie, toamna își intră în drepturi, iar temepraturile încep să se apropie de normalul perioadei, și chiar ușor mai scăzuteîn în centrul și nordul României.

În Banat și Crișana sunt șanse mari de ploaie pe tot parcursul intervalului, iar în Transilvania, în ultimele 3 zile.

Prognoza meteo în săptămâna 28 septembrie-5 octombrie 2020

Începutul lunii octombrie aduce temperaturi apropiate de cele normale, în jur de 10-16 grade la nivelul întregii țări, posibil ușor mai coborâte în centru și nord. Și cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, în toată țara.

Și la malul mării vremea se strică începând cu primele zile ale lui octombrie. Nu vor mai fi zile cu mai mult de 18grade Celsius, în timp ce nopatea se vor înregistra 14grade.

Prognoza meteo în săptămâna5-12 octombrie 2020

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general deficitare.

Ultima oră
20:55 - Poliţia Română anunță că are circa 3.000 de dispozitive cu care poate verifica certificatele verzi
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane