Roxana Bojariu, estimări climatologice pentru vara anului 2021: Temperaturile cresc săptămâna următoare, însă nu scăpăm de ploi (VIDEO)

Roxana Bojariu, estimări climatologice pentru vara anului 2021: Temperaturile cresc săptămâna următoare, însă nu scăpăm de ploi (VIDEO)
Foto: Pixabay

Ultimele săptămâni au adus ploi însemnate, spre nemulțumirea celor care se așteptau la la temperaturi caniculare, odată cu începerea verii. ClimatologulRoxana Bojariu a vorbit sâmbătă, despre previziunile meteorologice pentru această vară, în platoul emisiunii „Talk B1”, prezentată de Ștefan Pășcuță, pe B1 TV.

Specialista a explicat că temepraturile cresc pe parcursul săptămâniicare urmează, însă continuă să plouă. Vestea bună este că nu întreaga vară va fi caracterizată de vrememohorâtă, a mai spun climatologul. Precipitațiile abundente sunt normale în luna iunie, a asigurat ea.

„Climatic vorbind, luna iunie este una dintre cela mi ploioase luni din an. Ar fi anormal să nu avem ploi in luna iunie. Estimările pentru toată luna sunt de temperaturi ușor mai scăzute. Săptămâna care urmează este cu temperaturi mai ridicate dar cu multe ploi, specific lunii iunie. În următoarelezile ne bucurăm de un regim termic apropiat de normal. Anul acesta am avut o situație deosebita, cu o primăvarăfoarte rece, mai multe decât eram obișnuiți. Este ieșit din comun că avem trei luni consecutive, de primăvară cu anomalii negative, pentru că în ultimiiani s-a văzut tendința de încălzire„, a declarat Roxana Bojariu.

Se sestimează că temeprataturile vor atinge nivele peste normalul perioadei, în sudul Europei, în vara anului 2021.

Estimarea pentru întreaga vară, pentru sudul Europei, sunt de temperaturi mai mari decât normalul perioadei”, a mais spus meteorologul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.