Roxana Bojariu, estimări climatologice pentru vara anului 2021: Temperaturile cresc săptămâna următoare, însă nu scăpăm de ploi (VIDEO)

Roxana Bojariu, estimări climatologice pentru vara anului 2021: Temperaturile cresc săptămâna următoare, însă nu scăpăm de ploi (VIDEO)
Foto: Pixabay

Ultimele săptămâni au adus ploi însemnate, spre nemulțumirea celor care se așteptau la la temperaturi caniculare, odată cu începerea verii. ClimatologulRoxana Bojariu a vorbit sâmbătă, despre previziunile meteorologice pentru această vară, în platoul emisiunii „Talk B1”, prezentată de Ștefan Pășcuță, pe B1 TV.

Specialista a explicat că temepraturile cresc pe parcursul săptămâniicare urmează, însă continuă să plouă. Vestea bună este că nu întreaga vară va fi caracterizată de vrememohorâtă, a mai spun climatologul. Precipitațiile abundente sunt normale în luna iunie, a asigurat ea.

„Climatic vorbind, luna iunie este una dintre cela mi ploioase luni din an. Ar fi anormal să nu avem ploi in luna iunie. Estimările pentru toată luna sunt de temperaturi ușor mai scăzute. Săptămâna care urmează este cu temperaturi mai ridicate dar cu multe ploi, specific lunii iunie. În următoarelezile ne bucurăm de un regim termic apropiat de normal. Anul acesta am avut o situație deosebita, cu o primăvarăfoarte rece, mai multe decât eram obișnuiți. Este ieșit din comun că avem trei luni consecutive, de primăvară cu anomalii negative, pentru că în ultimiiani s-a văzut tendința de încălzire„, a declarat Roxana Bojariu.

Se sestimează că temeprataturile vor atinge nivele peste normalul perioadei, în sudul Europei, în vara anului 2021.

Estimarea pentru întreaga vară, pentru sudul Europei, sunt de temperaturi mai mari decât normalul perioadei”, a mais spus meteorologul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
23:45 - Șeful marinei germane a demisionat după ce a declarat că Peninsula Crimeea „este dusă” și că „probabil” Vladimir Putin merită respect
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)
21:21 - Prefectul Alexandra Văcaru susține că „va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate” în București
21:06 - Misiune NATO de supraveghere aeriană în Bulgaria, în contextul tensiunilor cu Federația Rusă
20:43 - Stelian Bujduveanu: Greva ilegală de la STB a blocat o capitală, iar a negocia cu sindicatul este ca și cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici. Vom continua reformele din STB cu salariații de bună credință
20:22 - Vasile Bănescu (BOR): În absența valorilor tari, o societate face implozie. Omul de astăzi nu mai are legătură cu omul curajos de altădată care a trecut prin necesitudini crunte ale istoriei (VIDEO)