Se răcește vremea: Alertă de lapoviță și ninsoare

Se răcește vremea: Alertă de lapoviță și ninsoare
Foto: Thorn Holmes (Unsplash.com)

Se răcește vremea în România. Un val de aer rece va ajunge în țară, care va aduce temperaturi scăzute în zonele în care se înregistrează valori peste media obișnuită pentru această perioadă.

În nordul, vestul și centrul țării vor fi lapoviță și ninsori, însă nu importante din punct de vedere cantitativ, potrivit meteorologului Alina Șerban, de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Temperaturile în scădere se vor resimți atât marți, dar și miercuri și joi.

Avertismentul meteorologilor ANM

În următoarele două nopți, temperaturile vor fi negative, în zona de nord a teritoriului. Cele mai scăzute vor fi înregistrate în depresiunile din estul Transilvaniei, de până la -7 – -8 grade Celsius.

Pentru weekend se anunță temperaturi într-o ușoară creștere. Totodată, trebuie ținut cont de faptul că încălzirea vremii va veni la pachet și cu ceață.

Pentru marți, în București, se anunță pe timpul zilei temperaturi de 7-9 grade Celsius. Pe timpul nopții, temperatura minimă va ajunge la 2 grade Celsius. În Capitală, temperaturile vor rămâne în aceeași zonă și-n restul săptămânii.

Tags: