VIDEO. Crăciun fără zăpadă în mare parte din țară. Alina Șerban (ANM): Ne așteptăm ca în noaptea de Ajun să avem temperaturi pozitive, ușor pozitive cam în toată România

VIDEO. Crăciun fără zăpadă în mare parte din țară. Alina Șerban (ANM): Ne așteptăm ca în noaptea de Ajun să avem temperaturi pozitive, ușor pozitive cam în toată România
Foto simbol: Pixabay

Vremea de Crăciun seamănă mai degrabă cu cea de Paște – cel puțin în sudul țării nici în acest an nu vom avea zăpadă de sărbători. Veștile nu sunt tocmai bune nici pentru cei care aveau în plan să meargă în vacanță la schi. Zăpada se lasă așteptată inclusiv în zonele montane, a relatat Luiza Cergan, vineri dimineață, la Știrile B1 TV.

Alina Șerban, meteorolog ANM, detalii pe B1 TV despre starea vremii

„Putem spera la o încălzire treptată a vremii. Aceasta s-a produs deja și s-a resimțit în zonele de deal și de munte, acolo unde temperaturile maxime au fost foarte ridicate față de ceea ce ar trebui să avem la această dată, valori de 10 și ușor peste 10 grade. S-a mai încălzit și prin regiunile vestice, nord-vestice, în timp ce în regiunile extracarpatice, în Oltenia, în Muntenia, în mare parte a Moldovei, în zona continentală a Dobrogei, am avut o vreme închisă, cu o nebulozitate persistentă, multă ceață, în consecință temperaturi destul de scăzute, temperaturi în mare parte negative”, a declarat Alina Șerban.

„Ne așteptăm ca astăzi să se mai degaje puțin cerul în aceste regiuni și să avem temperaturi ușor pozitive, iar în zilele următoare, la fel, să mergem pe un proces de încălzire, de amestec de masă, care să determine și în aceste zone temperaturi pozitive, temperaturi chiar ce pot deveni mai mari decât cele normal a se înregistra la această dată”, a adăugat meteorologul ANM.

„Precipitațiile își vor face apariția chiar de astăzi în vestul, în nord-vestul teritoriului, în extindere spre seară și la noapte, Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, iar mâine și în celelalte regiuni, însă vorbim de precipitații slabe cantitativ, precipitații în formă lichidă, lapoviță și ninsoare doar pe crestele montane înalte”, a continuat Alina Șerban.

„Vorbim de temperaturi minime ce tind să devină pozitive în majoritatea regiunilor. Ne așteptăm ca în noaptea de Ajun să avem temperaturi pozitive, ușor pozitive cam în toată țara, poate doar un pic mai scăzute pe unde se va mai degaja cerul, prin sud, prin sud-est, însă în rest temperaturi apropiate de normal sau ușor peste normalul acestei perioade”, a mai spus ea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo