Weekend cu furtuni în mare parte din țară. Cum va fi vremea pe litoral și în București. Mihai Timu, meteorolog ANM, detalii pe B1 TV despre condițiile meteo (VIDEO)

Weekend cu furtuni în mare parte din țară. Cum va fi vremea pe litoral și în București. Mihai Timu, meteorolog ANM, detalii pe B1 TV despre condițiile meteo (VIDEO)
Foto: Pixabay

Trebuie să ne așteptăm la furtuni în mare parte din țară în acest weekend, a precizat Mihai Timu, meteorolog de serviciu ANM, vineri, la „News Pass” cu Laura Chiriac.

Cum va fi vremea în acest weekend. Ce a spus Mihai Timu (ANM) pe B1 TV

„Ideea este că pentru astăzi am avut valabil un Cod galben de instabilitate pentru mai multe județe din jumătatea de nord a țării, dar ele au fost dublate în ultimele ore, așa cum se întâmplă atunci când anumite fenomene devin mai severe decât s-a estimat în avertizarea generală, putem trece la alt nivel, așa s-a întâmplat. Am emis mai multe Coduri portocalii pentru mai multe județe din Transilvania, Moldova și chiar un Cod roșu la un moment dat pentru zona județului Bihor, pentru acumulări de cantități de apă de peste 50 l/mp”, spune meterologul.

„În ceea ce privește sfârșitul de săptămână, într-adevăr, vremea rămâne la extreme, în sensul că mâine încă o să avem o vreme cu disconfort termic în partea de sud și sud-est a țării, temperaturi 33 până la 37 de grade, dar în restul teritoriului încet-încet vremea va deveni instabilă din a doua parte a zilei. De altfel, există o notă la atenționarea Cod galben de astăzi care anunță acest lucru. Deci mâine trebuie să fim atenți, pentru că din a doua parte a zilei și până undeva duminică seara, în mare parte din țară, vor fi perioade cu furtuni”, a adăugat el.

Întrebat cum va fi vremea la mare și în Capitală, Mihai Timu a explicat: „Este adevărat că zona litoralului rămâne ferită, partea de sud-est este ultima care intră sub incidența atenționării, deci cei care se află pe litoral vor avea vreme bună până duminică seara. Nu se întâmplă nimic acolo, o să mai bat un pic vântul, temperaturile sunt acceptabile, undeva până în 30 de grade, apa mării are 24-26 de grade, deci pentru cei care se vor afla pe litoral este bine, mai puțin începutul de săptămână. S-ar putea să le strice un pic ziua de luni cu mersul la plajă, dar în general e vreme bună”.

„Pentru bucureșteni, de asemenea, mâine nu putem spune că va fi bine, pentru că va fi într-adevăr o vreme însorită și foarte caldă în continuare, undeva pe la 36 de grade – prin urmare, disconfort termic ridicat. Undeva în noapte va crește probabilitatea și pentru Capitală să avem cel puțin frecvente descărcări electrice, vijelii și averse torențiale, urmând ca din nou, duminică după-amiaza, seara, să avem astfel de manifestări în zona Capitalei, duminică urmând să resimțim o ușoare răcorire la maxime, dar nu și ca disconfort termic”, a mai spus Mihai Timu.

Urmăriți B1TV.ro și pe