A cumpărat statuia din aur al lui Buddha. Acasă, a scăpat-o, s-a crăpat şi… surpriză. Era înăuntru de 1000 ani

A cumpărat statuia din aur al lui Buddha. Acasă, a scăpat-o, s-a crăpat şi... surpriză. Era înăuntru de 1000 ani

Un colecţionar de obiecte antice din Olanda a făcut o descoperire incredibilă. El a cumpărat o statuie a lui Buddha la o licitaţie. Bucuros că a reuşit această achiziţie valoroasă pentru el, a dus-o imediat acasă. Dar aici s-a întâmplat un accident.

A găsit un călugăr mumificat în statuie

În timp ce urca obiectul de cult pe scări, a scăpat statuia, care s-a crăpat. Omul aproape că a început să plângă. Abia o cumpărase, că o şi stricase. Însă lucrurile aveau să devină mult mai bune pentru el. S-a apropiat de statuia făcută bucăţi şi a observat că de acolo a ieşit… un corp mumificat. A chemat repede specialiştii de la care cumpărase replica lui Buddha şi a cerut explicaţii.

Experţii au spus că habar n-aveau că acest cadavru era înăuntru şi l-au luat la verificări. Ce au relevat rezultatele? Că era trupul mumificat al unui călugăr mort în urmă cu 1000 de ani. Se pare că acest călugăr ar fi stat închis în interiorul statuii din lemn, răşină şi metal în tot acest timp.

A fost un proces de auto-mumificare

Arheologii sunt de părere că discipolul lui Buddha se numea Liuquan şi a fost un elev al şcolii chinezeşti de meditaţie. Cei care cred în Buddha consideră, de fapt, că acest călugăr mumificat nu este mort, ci într-o stare de meditaţie. Pentru a ajunge la starea de meditaţie Tukdam, a fost nevoie de un proces de mumifcare. Timpde 1000 de zile, Liuquan a mâncat doar nuci, seminţe şi fructe.

Apoi, în partea a doua a dietei, budhistul chinez a mâncat rădăcini şi a băut ceaiuri. La final, călugărul s-a aşezat în poziţia Lotus (cu picioare încrucişate şi cu mâinile pe genunchi). A fost închis în interiorul statuii lui Buddha, unde şi-a şi găsit moartea. Astfel, după 1000 de ani, trupul mumificat a fost descoperit de colecţionarul care a cumpărat obiectul de artă.

Tags: