Actorul Marius Manole vrea să părăsească România. „Actorii independenți sunt vai de capul lor, nu au nicio șansă, sunt muritori de foame”

Actorul Marius Manole vrea să părăsească România. „Actorii independenți sunt vai de capul lor, nu au nicio șansă, sunt muritori de foame”

Din pricina pandemiei de COVID-19, care a afectat, printre altele, și sectorul artistic, odată cu închiderea sălilor de spectacole, tot mai mulți artiști se gândesc la viitor.

Recent, actorul Marius Manole a precizat că ia în calcul varianta plecării din țară, cel puțin pentru o perioadă.

Marius Manole vrea să părăsească România

Lucrurile au început să se strice… atunci eu intrăm cu drag în teatru, abia așteptăm. Uite, noi când ne luăm concediu, teatrul rămânea părăsit, iar eu simtem să întru în teatru din când în când… e primul an în care nu am simțit să trec nici prin fața teatrului.

Actoria se face doar dacă simți că nu poți trăi fără ea. Trăim de pe o zi pe alta, actorii independenți sunt vai de capul lor, nu au nicio șansă sunt muritori de foame. Nu au niciun statut în țară, deloc.

Pentru mine în meseria asta este mai greu că s-a uitat scopul meseriei noastre. Facem lucruri, dar nu mai e căutarea aia adevărată. Și lipsa de performanță”, a declarat artistul la Realitatea PLUS.

Deși își iubește mult țara, actorul intenționează să plece din România.

„Nu m-am gândit, adică nu pot să spun că plec în Paris, îmi plac multe țări, și în Paris viața e grea, a pleca pentru o perioada poate să mă rup, dar m-aș întoarce, o perioada aș vrea să uit un pic, probabil.

Eu acum chiar dacă aș pleaca din țară tot m-aș duce la vot, în primul rând că asta e dreptul meu. Eu cred că chestia asta ,,nu mă mai intereseză”, ce nu te mai intereseză viață ta, nu te mai intereseză țara în care trăiești?”, a concluzionat Marius Manole.