Alexandru Arșinel s-a pensionat. Contractul său de consilier artistic la Teatrul Constantin Tănase nu a mai fost prelungit

Alexandru Arșinel s-a pensionat. Contractul său de consilier artistic la Teatrul Constantin Tănase nu a mai fost prelungit
Alexandru Arșinel, despre retragerea din teatru. Foto: Facebook @ Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel a devenit oficial pensionar, după ce contractul său de consilier artistic la Teatrul Constantin Tănase nu a mai fost prelungit de actualul primar, încă din luna august a anului trecut. Totuși, celebrul actor a rămas colaborator, iar fanii îl mai pot urmări, în continuare pe scenă.

Îndrăgitul actor spune că nu mai iese foarte mult din casă, iar în puținele dăți în care se deplasează fie merge la cumpărături, fie merge la teatru. Mai mult decât atât, el se recuperează greu după operația la inimă, pe care a suferit-o în urmă cu câteva luni.

Alexandru Arșinel, pensionar după ce nu i s-a mai prelungit contractul la Teatrul Constantin Tănase

Alexandru Arșinel a povestit, pentru Click.ro, că este oficial pensionar, după ce contractul său pentru funcția de consultant artistic la Teatrul Constantin Tănase nu a mai fost prelungit anul trecut. Celebrul actor a lucrat acolo mai bine de 60 de ani și a ocupat și funcția de director.

Nu m-a deranjat niciodată frigul, dar nu am o stare bună, o încărcătură fizică suficient de robustă să-mi permit mișcare prea multă… Nu prea am putere. Nu am mai fost lăsat la teatru… Nu mi s-a mai prelungit contractul din luna august a anului trecut, de către primarul actual. Pot să joc… Am rămas colaborator al Teatrului Constantin Tănase. Prin rotație, ne vine rândul mai greu.

Când am renunțat la conducerea teatrului, mi s-a propus un post de consilier artistic și urma să intru pe acest post. De jucat, joc o dată sau de două ori pe lună, nu pot să zic că mi-a interzis să joc, dar e pe aproape! S-a purtat urât! După 60 de ani de carieră și tot ce am făcut eu pentru teatru… Niciun du-te-ncolo… foarte urât.

Nu vreau să mă laud, dar eu am reparat… Noi tot sperăm, ori vine vreo schimbare, ori își revine el. Părerile despre el sunt de la mai multă lume cam la fel, nu doar de la mine. Vasile Murariu a rămas în locul meu pe post la conducerea teatrului. Este un om gospodar, să vedem cât o să reziste”, a declarat Alexandru Arșinel, pentru Click.ro.

Cum se simte Alexandru Arșinel, după intervenția chirugicală de la inimă

Celebrul actor a fost operat în toamna anului trecut, pentru o serie de probleme pe care le avea la inimă. În prezent el spune că se simte „binișor”, dar îi lipsește energia.

Mă simt mai binișor, binișor spus, pentru că, încă nu mă simt în putere, sunt lipsit de putere. Sunt lipsit de ceea ce are Enache, de energie. Ușor, ușor, sper să mă pun pe picioare, iar în vacanța aceasta de la finalul anului și până în luna ianuarie sper să capăt și eu puțină forță.

De când m-am externat de la începutul lunii decembrie, nu am ieșit din casă decât de două ori, să schimb niște pași cu pământul. Nu sunt în stare să mă mișc ca lumea. A fost o cumpănă. Au fost câțiva ani grei pentru mine, cu transplantul renal și cu operația la inimă, cu implantul unui stent. Acum trag de viață că e frumoasă! Sper să mă fac bine, că sunt al dracului, nu mă las!”, a declarat Alexandru Arșinel, pentru sursa citată mai sus.

Urmăriți B1TV.ro și pe