5 profeții despre România ale părintelui Arsenie Boca

5 profeții despre România ale părintelui Arsenie Boca

Arsenie Boca, ceamai populară figură religioasă din ultimele decenii din România, continuă să uimească peste timp cu acurateţea profeţiilor sale. Pentru Sfântul Ardealului nu pare să fi fost vreun zăgaz pe linia timpului care s-a deschis mereu în faţa harului său de văzător în duh. Iată câteva dintre cele mai exacte profeţii făcute de părintele care îşi aşteaptă canonizarea de către Biserica Ortodoxă.

Nicolae şi Elena Ceuşescu, ucişi într-o zi de sărbătoare

Ştim cu toţii acum că fostul dictator comunist Nicolae Ceauşescu şi soţia sa Elena, au fost executaţi prin împuşcare în 25 decembrie 1989.

Arsenie Boca însă le-a prezis moartea cu mult înainte să se întâmple Revoluţia din 1989, potrivit relatării nepoatei duhovnicului, Zoe Dăian.

„Prin anii ’80, Părintele Arsenie a fost dus şi la Ceauşescu, care l-a întrebat: „Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce ştii?”. Şi Arsenie i-a spus: „Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi”. Ceauşeştii nu au crezut şi i-a spus maiorului să-l ia şi să nu-l mai vadă”, dezvăluia Zoe Dăian, într-un interviu publicat în septembrie 2014, de Agerpres.

Nepoata părintelui Arsenie Boca a adăugat că acesta ar fi spus că după moartea lui Nicolae Ceauşescu, dar nu imediat, poporul va trece prin suferinţă şi că trebuie să nu ţină capul plecat şi să aibă demnitate.

Căderea comunismului şi adevărata venire a americanilor…

Părintele a prevăzut căderea comunismului şi schimbările ce au urmat în estul Europei. Şi asta încă de pe vremea când partizanii îi mai aşteptau în munţi pe americani, cu speranţa că ne vor scăpa de regimul odios.

„Americanii pe care ştiu că-i aştepţi nu vor veni. Pe noi, singuri, ne aşteaptă o luptă grea şi lungă. Cei buni şi drepţi vor da jertfă mare de viaţă şi sânge, cei slabi şi făţarnici vor îngroşa rândurile duşmanilor noştri atât de mult, încât vor crede că sunt numai ei, atotputernici şi atoateştiutori”, relata Vasile Şerbu, în cartea „Alte mărturii despre Părintele Arsenie Boca”.

Martorul mai zice că Arsenie Boca proorocea că răul va fi învins „când va veni din răsărit un om cu stea în frunte (n. r. Mihail Gorbaciov, ultimul preşedinte al URSS). Dar va fi peste mulţi ani, peste foarte mulţi ani şi nouă Dumnezeu nu ne va hărăzi acele vremuri. Tu nu vei vedea americanii care atunci vor veni (n. r. primele trupe americane au sosit în 2007, parte a parteneriatului cu NATO…). Mie nu-mi va fi dat să văd, după sărbătoarea deşartă a victoriei, câţi dintre cei drepţi au mai rămas. Căci vezi tu, Vasile, după această victorie deşartă, puţini dintre cei drepţi vor mai fi în picioare şi la sărbătoare”.

„Zdreanţa roşie, secera şi ciocanul, steaua cu cinci colţuri va dispărea , dar va veni steaua cu şase colţuri, anarhia şi va fi vai şi amar de lume” – a mai profeţit Arsenie Boca legat de căderea regimului comunist dar şi de debandada socială ce a urmat.

Maria Matronea din Sibiu îl întrebase pe duhovnic ce putea face pentru că ţara merge rău. „Părintele zice: va veni şi mai rău”, relata femeia, potrivit volumului Noi mărturii despre părintele Arsenie Boca, apărută în Colecţia „Ortopraxia”, în 2008.

Emigrarea în masă: „Mulţi vor pleca, puţini se vor întoarce”

O alta profeţie a lui Arsenie Boca este legată de faptul că Romania se va confrunta cu o puternică emigrare a populaţiei. Lucru împlinit deja de ani buni. Milioane de români au plecat la muncă peste hotare, mai ales după anii 2000.

„Măi, să ştiţi că mulţi vor pleca din ţară, dar puţini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă şi n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări”, mai avertiza Sfântul Ardealului. Iată că şi această zicere s-a adeverit, mulţi conaţionali nemaiputând veni în ţară din cauza restricţiilor pandemiei şi – posibil – a flăcărilor coronavirusului.

Vărsare de sânge după moartea sa

În volumul „Alte mărturii despre Părintele Arsenie Boca” au fost publicate, de asemenea, mărturii despre prevestireaevenimentele din decembrie 1989. „Înainte de a se sfârşi zilele, la părinte a fost o verişoară şi el i-a spus: „Vezi că eu mor şi nu va trece mult timp şi în România va fi vărsare de sânge”. Au trecut numai trei săptămâni şi a început Revoluţia. În toată ţara mulţi tineri şi-au pierdut viaţa”, scriau autorii cărţii.

Distrugerea Bucureştiului

Poate cea mai înfricoşătoare prevestire a părintelui Arsenie Boca este cea legată de o catastrofă ce va afecta Capitala în mod profund.Două soţii de preot au povestit că au fost martore la o discuţie dintre Arsenie Boca şi o femeie din Bucureşti, care îl vizitase.
„I-a spus acesteia că pe Bucureşti s-a ouat de două ori, referindu-se la bombardamente, iar când se va oua a treia oară, Bucureştiul va fi şters de pe faţa pământului, deoarece acolo forfotesc păcatele”.
Cele două preotese spuneau că Arsenie Boca le-a dezvăluit, de asemenea,cum va arăta sfârşitul lumii. „Într-o parte de lume vor fi războaie, în altă parte cutremure, în alta înecări, vor fi accidente peste accidente, vor fi boli necunoscute şi fără leac”. Ele relatau că duhovnicul le spunea acest lucru în primii ani ai regimului comunist. „Toate aceste semne ni le-a proorocit părintele Arsenie prin anii 1945 – 1946 şi ne-a tălmăcit din Biblie de la Apocalipsă, că se va ridica de la răsărit un popor fără cruce, va bântui casele oamenilor, le va dărâma, le va nimici, se va călca om pe om, se va mânca din carne de om şi se va bea sânge de om. Cine va rămâne din războiul ăsta va fi ales ca grâul din pleavă”, potrivit cărţii „Alte mărturii despre Părintele Arsenie Boca”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
17:02 - Andreea Bălan, declarații neașteptate! Care este adevăratul motiv pentru care ea și Keo s-au despărțit: „Nu mai eram prezentă și el a căutat în altă parte”
17:01 - Ce au descoperit speologii într-o peșteră din România: Comorile de zeci de mii de ani găsite în Apuseni, fascinante
16:52 - Copil transportat la spital după ce a fost mușcat de un câine în Sectorul 1 al Capitalei
16:48 - Anchetă horror: Român din Scoția, acuzat de apartenență la o sectă specializată în castrări umane. Ion vindea apoi filmările
16:46 - Chin de trei ani pentru mai mulți minori. Un bărbat i-a obligat să-i trimită filmări indecente / Individul se află în arest
16:36 - Rusia anunță că nu va participa la „Ora Pământului” după ce a desemnat drept „agent străin” organizaţia aflată în spatele acestei iniţiative
16:35 - Crainicul lui Dinamo explică de ce le-a cerut suporterilor să înapoieze mingea: „Antrenorul de juniori, atunci când nu vine mingea înapoi, mai că plânge. Nu cerșim, dar nici nu suntem City”
16:26 - Turist blocat peste noapte pe munte, recuperat cu elicopterul. Bărbatul a stat în zăpadă îmbrăcat doar cu pantaloni scurţi și o bluză (VIDEO)
16:23 - Când este recomandat să rezervăm biletele de avion pentru a le cumpăra mai ieftin / Câteva trucuri pentru cei care nu vor să plătească prea mult
16:15 - Klaus Iohannis, la Consiliul European: Este necesar un sprijin suplimentar și consistent al UE pentru a consolida reziliența Republicii Moldova în fața amenințărilor cu care se confruntă din partea Rusiei