Benone Sinulescu a ajuns la spitalul din Arad în stare stabilă și conștient. De ce boli suferă cântărețul

Benone Sinulescu a ajuns la spitalul din Arad în stare stabilă și conștient. De ce boli suferă cântărețul

Benone Sinulescu este în stare stabilă, asigură familia artistului, care interzice, în același timp, medicilor să ofere detalii despre starea lui de sănătate. El a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad, însă apropiații le-au interzis medicilor să mai comunice presei informaţii despre starea sa de sănătate. Doctorii de la Spitalul Judeţean Arad care îl tratează spun că artistul a ajuns în stare stabilă la unitatea medicală, conştient şi cooperant. Nu se știe însă pe ce secție este internat.

Informația că viața celebrului cântăreț atârnă de un fir de ață a fost făcută publică sâmbătă, de către fostul său impresar. Acesta a afirmat că Sinulescu s-ar fi prăbușit în casă și ar fi fost inconștient pentru o perioadă de timp, îsnă familia nu l-a dus la spital, ci la un centru de îngrijiri paliative.

Diagnosticele de care suferă Benone Sinulescu

Cântărețul are mari probleme de sănătate la cei 84 de ani ai săi.  Potrivit antena3,  el a fost diagnosticat cu Alzheimer, are mai multe probleme cu inima, artera carotida înfundată, tensiune arterială mare și se suspectează că ar fi suferit un accident vascular celebral, acesta fiind motivul pentru care s-a prăbușit din senin.

„Nea Beni se stinge fără ajutor”

Impresarul artistului a lansat sâmbătă un apel disperat pentru salavarea lui Benone Sinulescu, acuzând că familia nu i-a oferit șansa să facă toate investigatiile medicale vitale după ce s-a prăbușit în casă, inconștient.

„Împreună cu mai mulți prieteni ai artistului, doresc să vă aduc la cunoștință faptul că în clipa aceasta Benone Sinulescu se află într-o stare foarte gravă și se stinge fără un ajutor de specialitate într-o clinică de îngrijiri paleative din localitatea Vladimirescu, de lângă Arad.

Cum s-a ajuns la această situație? Starea artistului a început să degenereze în urmă cu un an și anumite semne spuneau că este nevoie urgentă de un consult al unui specialist și o îngrijire de specialitate. Rămas izolat pe perioada pandemie, Nea Beni nu a avut acces la specialistul care poate ar fi ajutat mult la recuperarea sa medicală.

Când în sfârșit, aflat într-o stare gravă, a fost dus la unul dintre cei mai buni medici de specialitate din Timişoara, care a tras un semnal de alarmă şi a spus că Benone Sinulescu trebuia operat urgent din cauza înfundării arterei carotide şi care totodată a cerut schimbarea medicației pe care artistul o primea în acel moment.

După schimbarea medicației, starea lui Nea Beni părea că se poate îmbunătăți, dar nu a fost decât o mică perioadă de tranziție. Deși tensiunea îi crescuse foarte mult (valori ale tensiunii si de 20 cu 10), persoanele din jurul său nu au crezut că se poate întâmpla ceva mai rău, dar s-au înșelat.

Nea Beni a fost găsit joi inconștient, căzut în casă. Cu toate acestea, Benone Sinulescu nu a ajuns la spitalul de urgență ci în clinica de îngrijiri paleative din apropierea Aradului, o clinică ce nu are condițiile necesare unei evaluări medicale adecvate pentru starea lui medicală din acest moment (RMN sau Electroencefalogramă) și unde se așteaptă „momentul de final” al artistului. O sursă din cadrul clinicii a spus că moartea lui Benone Sinulescu poate interveni oricând în următoarele zile.

Vreau să vă rog pe dumneavoastră, ziariștii, care atunci când vă uniți puteți muta munții din loc pentru salvarea unei vieți, ajutați-ne să îl salvăm pe Nea Beni!”, a transmis impresarul.