Care sunt alimentele care au ajutat-o pe Regina Elisabeta să ajungă la 96 de ani. Micul dejun nu era deloc costisitor

Care sunt alimentele care au ajutat-o pe Regina Elisabeta să ajungă la 96 de ani. Micul dejun nu era deloc costisitor
Foto: Hepta - DPA Images / Eddie Mulholland

Regina Elisabeta a II-a a trăit până la impresionanta vârstă de 96 de ani, fiind regina cu cea mai lungă domnie din Marea Britanie, recordul fiind deținut anterior de stră-străbunica sa, regina Victoria.

Dieta Reginei Elisabeta a ajutat-o să se mențină

Dezvăluiri recente ale biografului prințesei Kate arată că regina ar fi murit de cancer, iar în ultima perioadă a vieții rămăsese aproape oarbă. Totuși, până în ultimul moment, monarhul a fost impresionant de agil și plin de viață.

Știm că Majestății Sale îi plăcea să își petreacă timpul în aer liber plimbându-și câinii și călărind cai, așa că tot aerul proaspăt a contribuit fără îndoială la întărirea sistemului său imunitar.

Regina avea parte de o dietă sănătoasă și echilibrată, plină de fructe și legume de sezon, produse organice cultivate pe domeniul regal și, desigur, nelipsitul ceai de după-amiază.

Reginei îi plăcea să își înceapă ziua cu ceai și o porție de biscuiți

Regina se baza pe o echipă devotată de bucătari talentați de la Palatul Buckingham și Castelul Windsor, care îi asigurau mesele personale și banchetele. Fostul bucătar regal Darren McGrady a declarat presei britanice că reginei i se trimitea în fiecare săptămână o carte de meniuri legată în piele roșie, scrisă în franceză, care conținea o mare varietate de rețete.

„Îi pregăteam meniurile cu trei zile înainte, astfel încât să putem aduce mâncarea”, a declarat Darren.
El a continuat: „Bucătarii alegeau meniurile, iar ea punea o linie peste cele pe care nu le dorea. Câteodată le tăia pe toate și punea ceva diferit – de exemplu, dacă lua cina cu Prințul Andrew, desertul său preferat era Crème Brulee cu portocale Sandringham.”

Se pare că reginei îi plăcea să își înceapă ziua cu ceai Earl Grey – fără lapte și zahăr – și o porție de biscuiți. Apoi se bucura de micul dejun principal în sufrageria sa privată din Palatul Buckingham; se spune că cerealele, iaurtul, pâinea prăjită și marmelada erau preferatele sale, arată Click.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`