Ce faci dacă ți-a rămas mămăligă din ziua precedentă? Rețeta lui Adi Hădean

Ce faci dacă ți-a rămas mămăligă din ziua precedentă? Rețeta lui Adi Hădean
Foto: Hepta/MMA / F.F.

Mămăliga este mâncarea preferată a românilor. Mai ales, dacă este servită cu o tocăniță delicioasă sau sarmale. Gospodinele o gătesc în cantități enorme. Deseori li se întâmplă să exagereze cu porțiile și șă rămână cu mămăligă rece pe platou, însă, există o soluție și pentru astfel de cazuri. Celebrul chef, Adrian Hădean, a lăsat o rețetă absolut delicioasă pe rețelele de socializare.

A doua viață pentru mămăliga de ieri

„Dacă ți-a rămas mămăligă din ziua precedentă, uite ce poți să faci cu ea. Adaugi niște caș, sare și piper (dacă e cazul), ierburi aromatice (asta doar dacă vrei). Amesteci bine toată compoziția asta. Separat îți pregătești trei castroane. În unul bați bine 2 ouă cu sare, în altul pui niște făină, iar în cel din urmă pregătești pesmetul.

Cu o lingură iei cantități potrivite de mămăligă pe care le modelezi în forme rotunde (ca pe chiftele). Le dai prin ou, făină și apoi pesmet și le pui la prăjit în tigaia cu ulei încins. Și cam asta-i treaba, iar in felul acesta nici nu risipești mâncarea. Voi cum mai mâncați mămăliga?”, a scris cheful Adi Hădean pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe