De ce s-a înscris Magda Catone la Teologie, la 63 de ani: „Toți ne întrebăm dacă mai există ceva după ce nu vom mai fi”

De ce s-a înscris Magda Catone la Teologie, la 63 de ani: „Toți ne întrebăm dacă mai există ceva după ce nu vom mai fi”
De ce s-a înscris Magda Catone la Teologie, la 63 de ani. Sursa: Facebook/Magda Catone

Actrița Magda Catone, în vârstă de 63 de ani, a dezvălui recent că s-a înscris la Teologie. Invitată în cadrul emisiunii Vorbește Lumea, aceasta a dezvăluit motivele pentru care a ales să urmeze cursurile acestei specializări.

„Dacă nu voi preda după acest masterat, dacă nu voi fi profesoară, voi mărturisi. Cred că asta facem cu toții, mărturisim cine suntem. Suntem suma acestor lucruri pe care le învățăm și eu prefer asta”, a mărturisit Magda Catone.

„Toți ne întrebăm dacă mai există ceva după ce nu vom mai fi”

Actrița a mărturisit că Teologia ar putea să-i răspundă la întrebări referitoare la „felul în care am venit și de felul în care ne pregătim să plecăm”.

„Asta e natura umană, o natură sănătoasă, în care vrei să înveți ceva. Mă gândesc după ce termin asta ce o să încep să învăț. M-am gândit la limba greacă. Nu că aș fi învățat alte limbi mai bine, ar trebui să aprofundez în limba engleză sau franceză”, a declarat Magda Catone la „Vorbește Lumea”.

„Toți ne întrebăm dacă mai există ceva după ce nu vom mai fi. Cum spune Sorescu, «Oamenii vorbesc, se iubesc și mor. Oare mai există ceva?» Despre asta se ocupă Teologia, de felul în care am venit și de felul în care ne pregătim să plecăm și cum stăm în această ambianță a vieții”, a adăugat actrița, potrivit libertatea.ro.

Cariera actriței Magda Catone

Magda Catone a absolvit Academia de Artă Teatrală și Cinematografică din București în anul 1982, la clasa profesorului Amza Pellea și a debutat în anul 1981, când încă era în facultate, cu pelicula lui Lucian Pintilie, „De ce trag clopotele Mitică?”.

Deși a jucat în numeroase filme de lung metraj, a participat la foarte multe show-uri de televiziune, a apărut și în telenovele, niciodată nu a renunțat la cariera ei teatrală.

Magda Catone „este deținătoare a premiului de interpretare feminină la Festivalul de teatru din Brașov, 1983, și a premiului special al juriului la Festivalul de teatru pentru tineret, Costinești, 1984”.

Urmăriți B1TV.ro și pe