Cum arăta Dem Rădulescu în tinerețe (GALERIE FOTO)

Sursa Foto: radioromaniacultural.ro

De curând, s-au împlinit 20 de ani de când marele actor Dem Rădulescu s-a stins din viață.

Dem Rădulescu a fost un actor de comedie român de teatru, film și televiziune, precum și profesor la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din Capitală.

Dem Rădulescu a fost campion la box.Marele actor a obţinut o stea de aur la un concurs desfăşurat la Râmnicu Vâlcea

Marele actor Dem Rădulescu a încetat din viaţă în septembrie 2000, la vârsta de 68 de ani.

Născut pe 21 septembrie 1931 la Râmnicu Vâlcea, marele actor Dem Rădulescu a murit în data de 17 septembire 2000, la doar 68 de ani, răpus de un infarct. Poreclit Bibanu încă de pe vremea când era la liceu, Dem a fost căsătorit de două ori, prima dată cu actriţa şi balerina Paula Rădulescu, apoi cu o altă actriţă, Adriana Şchiopu, cu care are o fiică, Irina Rădulescu, în vârstă de 32 de ani.

Puţină lume ştie însă că prodigioasa carieră artistică a lui Dem Rădulescu a stat sub semnul întrebării în tinereţea vedetei, când acesta a fost cât pe ce să opteze pentru lumea sportului.Asta, pentru că după terminarea liceului din Râmnicu Vâlcea, maestrul de mai târziu a fost nevoit să renunţe la box în favoarea scenei. Talentat pugilist, Dem Rădulescu obţinuse chiar şi o stea de aur într-o competiţie de profil, actorul fiind încadrat la categoria semimijlocie.

Cum s-au cunoscut Dem Rădulescu și actrița Adriana Șchiopu: ”Este o poveste foarte frumoasă”

În urmă cu o săptămână,fiica lui Dem Rădulescu, Irina, a vorbit cu sufletul deschis despre tatăl său. Actrița a povestit cum s-au cunoscut părinții săi.

”Este o poveste foarte frumoasă. Mama avea 18 ani, era la Constanța la liceu şi voia să dea la teatru şi o cunoştinţă îl știa pe actorul Dem Rădulescu de la Bucureşti. S-a dus la Bucureşti mama şi tata avea repetiţie la Teatrul Naţional și a chemat mai mulţi tineri pe care urma să îi asculte în ziua respectivă, după repetiţie. Mama îmi povestea că erau nişte fete machiate, cu fuste. „Eu eram de la malul mării, naturală, cu părul în vânt”. Tata cred că a scanat-o. Fireşte că nu au fost împreună, dar din momentul ăla el întotdeauna a fost prezent. Unde se întorcea ea, era şi el. S-au căsătorit după mai mulţi ani. Dar el era acolo. A văzut-o, a stat în banca lui. Când ne păleşte iubirea, suntem şi răbdători”, a mărturisit Irina Rădulescu, conform Digi24.

„Eu şi tata eram doi copii, mama trebuia să impună ordine şi disciplină“

Fiica lui Dem, Irina,este și ea actriţă la Teatrul Mic,unde a ajuns în al doilea an de facultate, când celebra regizoare Cătălina Buzoianu a abordat-o la un eveniment de-al breslei.O ştia de când era de-o şchioapă, din vizitele pe care le făcea părinţilor ei, actorii Dem Rădulescu şi Adriana Şchiopu. „Te-ai dezvoltat frumos“, i-a zis atunci Buzoianu, propunându-i s-o joace pe Miranda, în „Furtuna“.

”Pentru mine e o binecuvântare că sunt fiica lui Dem Rădulescu. Deşi el nu mai e din 2000, şi astăzi, când se aude numele lui, lumea se luminează la faţă, efectiv.”, a afirmat la un moment dat, fiica lui Dem Rădulescu.

”Cu mine, tata era un copil mai mare. Mama, fiind din Transilvania, a adus şi puţin imperiu în casă.”, a mai spus tânăra artistă.