Florin Salam, amendat după botezul cu 300 de invitați. Petrecerea s-a încheiat și cu 2 dosare penale

Florin Salam, amendat după botezul cu 300 de invitați. Petrecerea s-a încheiat și cu 2 dosare penale

Botezul de zile mari care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute într-un local din Otopeni s-a sfârșit cu amenzi în valoare de15.500 de lei, două dosare penale și suspendarea activității restaurantului, din cauza faptului că nu s-a respectat niciomăsură de protecție împotriva noului coronavirus, la eveniment fiind prezenți peste 300 de invitați. Printre cei care au fost amendați s-a numărat și sufletul petrecerii, Florin Salam.

Alte 8 sanctiuni contraventionale aplicate persoanelor participante la evenimentul organizat in data de 4 iulie in orasul Otopeni si 2 dosare penale intocmite de politistii ilfoveni, sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si folosirea cu rea credinta a creditului societatii in scop personal, in care sunt vizate 2 societati comerciale„, a transmis, miercuri,IPJIlfov.

În urma evenimentului au fost deschise și douădosare de cercetare penalăpe numele adouăsocietati comerciale sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si folosirea cu rea credinta a creditului societatii in scop personal.

Politiștii au constat că botezul încălca restricțiile impuse de pandemie

Dacă inițial polițiștii au susținutcă regulile de siguranță sanitară au fost respectateîntocmai și că în local au fost 3 petreceri diferite, motiv pentru care nu au aplicat nici o amendă, în urma cercetărilor mai amănunțite au constat că lucrurile au stat cu totul altfel.

Filmările care au fost postate pe rețelele sociale sunt dovada de netăgăduit că botezul copilului omuluide afaceri cunoscut drept Vali Țigănimea încălcat prevederile legale, motiv pentru care atât organizatorul cât și beneficiarul au fost amendați.

Potrivit comunicatului de presă transmis de Poliția Ilfov, organizatorul a primit o contravenție de 7.500 deleiiar Directia de Sanatate PublicaIlfova solicitat suspendareaactivitatii, în timp ce Vali Tigănime a fost sancționat cu o amendă de 2.500 delei, în timp ce se încearcă identificarea celor care au participat la eveniment.

„Din verificarile efectuate de catrepolitistiiilfoveni, a rezultat faptul caindata zilei de 4 iulie a.c., intr-o unitate de profil, de pe raza orasuluiOtopeni, afostorganizata opetrecereprivata,inbaza unui contract,potrivitcaruia era permis accesul unui numar de 20 depersoaneintr-un spatiu inchissi50 depersoanepe terasa aferentasalonului.
Potrivitafirmatiilor organizatorului evenimentului, a rezultat faptul ca din cauza conditiilormeteonefavorabile aparute pe timpul desfasurarii evenimentului, acesta a permis accesul persoanelor din exteriorininteriorulsalonului, inregistrandu-se astfel o aglomerare depersoane, fara a fi respectate normele legale.

Inurma activitatilor specifice efectuate,politistiiorasuluiOtopeniau aplicat sanctiuni contraventionale, conform Legii 55/2020, cu amendainvaloare de 7500 deleipentru organizatorul evenimentuluisio sactiune contraventionala, aplicata beneficiarului, conform Legii 55/2020, cu amendainvaloare de 2500 delei. Totodata, Inspectoratul de Politie al JudetuluiIlfovasesizatDirectia de Sanatate PublicaIlfov, solicitandu-i suspendarea activitatii societatii organizatoare”, a transmisPolitiaIlfov.

Poliția Ilfov a susținut inițial că nu au fost încălcate resticțiile împotriva pandemiei

„Nici nu știu dacă e în Ilfov localul, o să mă interesez. Oricum, pe grupul nostru nu a fost nicio comunicare legată de așa ceva”, a fost reacțiaAnei Maria Ciolcă,purtător de cuvânt la Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov. Ceva mai târziu, ea a revenit cu o altă declarație: „Din ce am înțeles, regulile au fost respectate și nu a fost nicio reclamație. Au fost trei petreceri în acea locație, mesele au fost puse la distanță de un metru și jumătate, cel puțin așa a transmis reprezentantul salonului de evenimente”.

Contactat de Libertatea, Nicușor Stan, patronul Ambasad`Or, susține cănu cunoaște detalii despre petrecere, „dar nu se poate să nu se fi respectat regulile”. Ulterior, nu a mai putut fi contactat.

„Mesele au fost puse la distanța de un metru și jumătate, s-au respectat regulile. Pe de altă parte, pot exista și episoade de cinci-zece minute când oamenii se apropie unul de altul. A fost o petrecere de familie, din instinct te duci să te mai îmbrățișezi cu cineva”, a mai declaratNicușor Stan, patronul Ambasad`Or.

Tags: