De ce s-a retras Florin Zamfirescu de pe scena teatrului. Actorul Florin Zamfirescu: Într-o săptămână mori

De ce s-a retras Florin Zamfirescu de pe scena teatrului. Actorul Florin Zamfirescu: Într-o săptămână mori
Sursa Foto: Hepta.com

În urmă cu cu un, marele actor Florin Zamfirescu anunța căse retrage de pe scena vieții, după 50 de ani de carieră. Astăzi,a luat o decizie care a surprins întreaga breaslă a artiştilor. Reputatul actor a dezvăluit adevăratul motiv pentru care s-a retras de pe scena teatrului românesc, relatează CanCan.ro.

Marele actor a vorbit într-un interviu emoționant despre carieră și viața amoroasă care a fost una presărată cu trei divorțuri. Și, nu în ultimul rând, despre problemele grave de sănătate pe care le are.

Motivul pentru care s-a retras de pe scena teatrului

Florin Zamfirescu a ajuns la vârsta de 71 de ani. Din păcate, renumitul actor se confruntă cuo situație medicală extrem de delicată. Artistulsuferă de diabet gradul II și are o tensiuneoscilantă. Mai mult, acesta s-a confruntat cu atacuri de panică.

”Eu nu am voie să fac efort din cauza problemelor de sănătate și ăsta e și motivul pentru care multă lume mă întreabă de ce m-am retras. (…) Am de toate: tensiune oscilantă – cea care mi-a făcut fisura de aortă și care m-a pus în pericol grav. Trebuia atunci… puteam să mor. Era așa… pe muchie! Deci, tensiunea oscilantă pe care trebuie să o țin în frâu, pentru că nu se mai poate vindeca. Am diabet gradul II, am avut cândva, când eram rector, un atac de panică foarte grav care m-a adus în situația de a lua zilnic, pe viață, o anume pastilă ca să mă simt normal, să fiu normal, pentru că, și aici, odată înaintat, acolo rămâi, nu mai dai înapoi. Ah, mai sunt unele care nici nu le știam numele, nici acum nu știu să spun. Deci, am destule, care se țin în frâu. Am întrebat-o pe nevastă-mea: «Bă, da’ dacă nu mai iau eu pastilele astea? Că m-am săturat să tot iau zilnic (…) Cam într-o săptămână mori. Deci, eu am soluție dacă vreau să dau colțul: nu mai iau pastilele. Dar, stările pe care le capăt neluând aceste pastile, prin care am trecut, sunt atât de groaznice, că nu le doresc nici dușmanilor dușmanilor mei.

Și eu spun că sunt foarte norocos. Regretul meu e că nu am întâlnit-o pe Daciana cu 20 de ani înainte. Eu știu demult că nu e nimic întâmplător! Domne, nu e nimic întâmplător (…).”, a mărturisit în cadrul unei emisiuni de la Antena Stars.

Un alt motiv importantpentru careFlorin Zamfirescu a renunțat la teatru a fost acela că și-a dorit să lase loc tinerilor actori.

”În primul rând, am un motiv pe care nu l-am spus niciodată: e rândul celor tineri! Ca să nu spun cu tristețea cea mai mare câți mari actori pe care i-am cunoscut s-au retras înainte de 70 de ani. Acum am încheiat și cu studenții. Și am încheiat la modul cel mai trist posibil.”,a recunoscut actorul la mai bine de un an după ce a renunțat la scenă.

50 de ani de carieră

În primăvara anului trecut, artistul a anunțat că se retrage pe de scena teatrului,după ce mama acestuias-astins din viață.

„Am ajuns la o vârstă la care am simţit asta. Vreau să văd ţara, vreau să stau cu cei patru nepoţi ai mei. Sunt orfan, acum 30 de ani a murit tata, în ianuarie a murit mama, şi am avut aşa o revelaţie. Am zis. Am avut experienţele unor colegi care au luat drumul din teatru direct spre cimitir, şi nu e bine. Eu vreau să mă mai bucur de viaţă, totuşi, să pot şi eu să călătoresc, să văd ce e frumos, pentru că am făcut toate acestea doar în slujba pe care am avut-o. Am muncit foarte mult în viaţa asta, am dormit în frig, pe paie, m-am îmbolnăvit, am spaime, am temeri, am coşmaruri cu scene din filme. Eu zic că am ajuns la capăt. E timpul să spun STOP”, a declarat actorul, la acel moment, potrivitclick.ro.

În prezent, Florin Zamfirescu trăiește o frumoasă poveste de iubire cu Daciana Toma care este de profesie medic. Relația lor durează de mai bine de șapte ani. Florin Zamfirescu are doi copii, ambii actori cunoscuți, inclusiv din telenovele: pe Ștefana Samfira și pe Vlad Zamfirescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe