Fosta soție a lui Jeff Bezos a devenit cea mai bogată femeie din lume. Avere colosală pentru MacKenzie Scott

Fosta soție a lui Jeff Bezos a devenit cea mai bogată femeie din lume. Avere colosală pentru MacKenzie Scott

Cea mai bogată femeie din lume este MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon, cel mai bogat om din lume.

MacKenzie Scott are o avere de 67,4 miliarde de dolari. Astfel, a depășit-o pe Francoise Bettencourt, moștenitoarea imperiului L’Oreal, care deține o avere de 66,3 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

30,3 miliarde de dolari a obținut MacKenzie Scott în 2020, după ce acțiunile Amazon au crescut fulminant în timpul pandemiei, în urma comenzilor online. Scott deține 4% din Amazon și ocupă locul 12 în topul celor mai bogați oameni din lume.

Afacerea Amazon a început în garajul familiei Bezos

În topul celor mai bogați oameni din lume, Bill Gates (Microsoft) ocupă locul secund, cu 127 de miliarde de dolari. Mark Zuckerberg (Facebook) este al treilea, cu 114 miliarde de dolari, urmat de Elon Musk (Tesla, Space X), cu 105 miliarde și Bernard Arnault (LVMH), cu 87 de miliarde de dolari.

Jeff Bezos și McKenzie s-au căsătorit în anul 1993. Au renunțat la joburile de pe Wall Street și s-au mutat în Seattle, unde fondatorul Amazon a deschis în garajul său o librărie online, care mai târziu avea să devină gigantul din ziua de azi.

Bezos și Scott au împreună 4 copii, cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani. Cea mai bogată din lume este scriitoare și director executiv al unei organizații care militează împotriva hărțuirii, Bystander Revolution.

Ultima oră
18:35 - Doar 8.103 persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză, în ultima zi. Datele complete
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal
16:26 - Tânără cu dizabilităţi dintr-un centru din Vâlcea, cu fractură la un picior netratată de jumătate de an şi cu malnutriţie severă / Parchetul a deschis dosar penal
15:47 - Sorin Grindeanu: Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, prin dezvoltarea infrastructurii de transport. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor
15:22 - Austria are câini noi de pază
15:10 - Dragoș Săvulescu a devenit tătic cu ajutorul unei mame surogat. Mesajul consoartei fostului acționar
14:35 - Adrian Negrescu: Coșul de cumpărături de Crăciun, mai scump cu până la 40% fața de anul trecut. Vom mâncă mai puțin, la calitate mai slabă. Scumpirile vor continua (VIDEO)