Fuego, atac dur la adresa românilor: „Cultura unui popor nu e un moft, e o necesitate”

Foto: Facebook / Paul Surugiu Fuego

Paul Surugiu este unul dintre cei mai apreciați interpreți din showbizul românesc. Cântărețul promovează valorile culturale și pledează pentru păstrarea și respectarea acestora.

Fuego, apel la populație

Fuego a scris un mesaj emoționant, dar și dur în mediul online. Prin intermediul acestuia, vedeta a încercat să facă un apel la conștiința cetățenilor. Artistul este de părere că românii trebuie să-și facă un duș rece și să înțeleagă că are nevoie de mai multă cultură. Vezi mai multe poze în galeria foto de AICI.

Citiți și Dan Negru se lansează în politică? Anunț de ultima oră: „Frica oprește viața! Și eu am obosit un pic”

„Azi, ( n.r. 15 ianuarie) de Ziua Culturii Naționale și a poetului nepereche, Mihai Eminescu, merită să ne facem un duș rece și să ne dăm seama, că dincolo de drumuri, clădiri moderne sau legi puternice, avem nevoie de cultură, mai ceva ca de apă! Ne trebuie o trezire la realitate prin care toți să vadă că multe din lucrurile de azi nu au substanță. În fond, educația unui popor stă în simbolurile pe care singur și le-a conturat și în felul în care oamenii se pot descrie în fața celorlalte popoare, cu tot ce cuprinde arta înaltă, folclorul, tradițiile și muzica. Și de fiecare dată când nu înțelegem asta și ne batem joc de valori, Eminescu să ne judece! Chiar și atunci când ne batem joc de limbă și de istorie, uitând frumosul, Eminescu să ne judece! Cultura unui popor nu e un moft, e o necesitate!”, a remarcat Paul Surugiu.

Ce îl macină pe Fuego

Artistul nu își pierde popularitatea, iar piesele acestuia răsună în casa românilor. Interpretul se dedică la maxim carierei sale și petrece mult timp concertând în diferite orașe al țării. Vedeta este așteptată cu nerăbdare și peste hotarele României. Iubitorii folclorului cumpără bilete și savurează melodiile interpretului.

Fuego a muncit enorm și a trecut prin mai multe încercări înainte ca să devină o persoană emblematică pentru showbizul românesc. Aceasta a susținut sute de concerte și a cântat în condiții diferite.

„Nu cred că există artist care să nu-și dorească ca oamenii să-l iubească pentru ce oferă, pentru arta lui. Mi-am dorit de copil ca muzica mea, identitatea mea artistică și ceea ce ofer, să aibă ecouri, să dea roade, să ajungă acolo unde își propune. Poate și de asta, de zeci de ani, pun accentul foarte tare pe mesajul pe care-l transmit, pe cuvintele cântecelor mele. Cred că un artist are rolul de a influența oamenii, în sens pozitiv, de a aduce alinare, de a lumina și de a oferi o alternativă prin ceea ce săvârșesc. Nu trebuie să te iubească toată lumea, e absurd și inutil, cred eu. Dar e esențial ca cei care rezonează cu tine să o facă dezinteresat”, a mărturisit Paul Surugiu, pe rețelele de socializare.

Urmăriți B1TV.ro și pe