Irina Margareta Nistor îi „dojenește” pe românii furioși de încasările vedetelor de film: „E o chestie de invidie”

Irina Margareta Nistor îi „dojenește” pe românii furioși de încasările vedetelor de film: „E o chestie de invidie”

Irina Margareta Nistor este din ce în ce mai prezentă la evenimentele de lansare a filmelor românești, pe fondul progresului major înregistrat de industria cinematografică autohtonă. Cel mai cunoscut critic de film de la noi nu analizează doar proiecțiile care rulează în cinematografe, ci și comportamentul publicului.

În cadrul unui interviu acordat recent, Irina Margareta Nistor i-a „dojenit” pe românii care nu apreciază suficient efortul artiștilor determinați să producă opere cinematice din ce în ce mai complexe.

„Noi oricum suntem cu un ușor delay”

Doamna filmului românesc percepe mânia publicului ca fiind o formă de invidie pe încasările înregistrate de cei care produc filmele. Cel mai elocvent exemplu este valul de reacții negative înregistrat de „Teambuilding”, pe fondul cifrelor record, atât la nivelul vizualizărilor, cât și monetar. Într-un interviu acordat pentru cancan.ro, Irina Margareta Nistor i-a „dojenit” pe aceștia.

Întrebată ce crede despre fenomenul ce are loc în prezent, referitor la apariția filmelor românești, și despre motivul pentru care este mai acutizat decât era după Revoluție, Irina Margareta Nistor a spus că:  „Tu știi că noi oricum suntem cu un ușor delay, o oarecare întârziere. Dar și când ies, ies toate deodată, toate sunt comedii, am mai lăsat-o cu tragediile pe cât se poate”.

Referitor la părerea ei despre stagnarea lucrurilor timp de 10-15 ani, aceasta a spus că: „Aș zice că au stagnat mai mult decât atât, dacă mă gândesc la Edward G. Robinson și mă gândesc la «Tarzan», care era tot român, cred că au stagnat aproape 100 de ani între un moment și altul. Importat e că s-au pornit dintr-odată și cred că ar conta să nu se oprească și mai ales lumea să fie tentată să vină să le vadă. Și curiozitatea e foarte mare, pentru că sunt niște staruri îndrăgite, pentru că prefer să le zic staruri și nu vedete, că nu fac pe nebunii, sunt doar staruri”.

„E o chestie de invidie”

Întrebată de părerea dânsei despre hate-ul primit de filmul „Teambuilding” după a ce a intrat pe Netflix, Irina Margareta Nistor a răspuns foarte sincer: „Cred că în general e pretutindeni, e o chestie de invidie. Au apărut prețurile, sumele «cum, mă, ăștia să câștige atât, hai să aruncăm cu noroi», în loc să ne bucurăm. E păcat, pentru că sunt absolut convinsă că din când în când există și momente chiar foarte speciale, uite chiar și la «Taximetriști», care cred că a venit exact invers, ca să ne explice cum Micutzu poate să nici nu înjure, chiar dacă e un film în care, vorba bunicului meu, înjură ca birjarii”.

De asemenea, despre o viitoare cultură cinematografică în rândul românilor, Irina Margareta Nistora declarat că: „Eu cred că da, pentru că românii văd cu pasiune filmele și filmele au fost întotdeauna cel mai bun prieten când ne-a fost greu, dar uneori asta e. E grav, dar se întâmplă chiar și între prieteni să mai dai din când în când. Poate o să ne schimbăm până la urmă, eu o să mor într-o criză de optimism, dar mai stăm puțin”.

Urmăriți B1TV.ro și pe