Loredana Groza a dezvăluit secretul! Cu ce ingredient înlocuiește untul și uleiul în prăjturi și alte feluri de mâncare

Loredana Groza a dezvăluit secretul! Cu ce ingredient înlocuiește untul și uleiul în prăjturi și alte feluri de mâncare
Foto: Instagram

Loredana Groza are grijă să se mențină în formă și acordă o mare atenție alimentației, iar recent a dezvăluit ingredientul cu care înlocuiește untul și uleiul din prăjituri sau alte feluri de mâncare, potrivit Spynews.ro.

Ingredientul cu care Loredana Groza înlocuiește untul și uleiul este ghee-ul

Deși este destul de ocupată, artista mai și gătește și a prezentat o rețetă delicioasă și foarte hrănitoare. Ea a înlocuit untul și uleiul cu ghee-ul, care se obține din separarea grăsimii de apă sau de substanțele solide ce se găsesc în lapte.

Loredana Groza le-a arătat fanilor o rețetă de supă de post indiană, cunoscută sub denumirea de Rasam. De altfel, recent, ea ar fi fost alături de Andreea Bălan în India, acolo unde și-ar fi petrecut timpul în compania unui lider spiritual.

Ingredientele pentru supa Rasam

  • o linguriță turmeric
  • frunze de curry
  • jumătate de lingură pudră de rasam
  • sare
  • coriandru
  • două roșii
  • 100 grame linte roșie
  • apă
  • ghee
  • 4 căței de usturoi
  • o linguriță boabe de muștar
  • o linguriță chimen

Cum se prepară

Lintea trebuie pusă la rumenit într-o cratiță, fără ulei sau apă. Odată rumenită, ea trebuie răsturnată peste roșiile tăiate cubulețe. Totul trebuie pus apoi în cratița de supă.

Peste ele se adaugă circa șase cupe de apă, iar apoi se acoperă cu un capac și se lasă la fiert.

Ghee-ul trebuie topit într-o tigaie, ulterior fiind adăugate peste condimentele și usturoiul. Coriandrul nu se pune acum.

Se călește totul puțin, se adaugă apă, se lasă la foc mic și se amestecă. Când s-a fiert lintea, roșiile trebuie puse peste amestecul făcut cu condimente. Se adaugă apă și se mai lasă la fiert, iar apoi va fi gata de servit.

Urmăriți B1TV.ro și pe