Mirabela Dauer, despre motivul pentru care și-a schimbat religia: „Vine o vreme în viaţa ta când trebuie să fii îngropat”

Mirabela Dauer, despre motivul pentru care și-a schimbat religia: „Vine o vreme în viaţa ta când trebuie să fii îngropat”

Mirabela Dauer a decis, cu mai mulți ani în urmă, să își schimbe religia. În tinerețe, își dorea să ia calea credinței și să devină măicuță. Artista este de oricine evreiască, iar a trecut la ortodoxism în anul 1996, pe când avea vârsta de 49 de ani. Mirabela Dauer a afirmat că a luat această decizie și gândindu-se la momentul în care va părăsi această lume pentru că toată familia ei este în Israel, iar prietenii ei de aici sunt ortodocşi. De asemenea, artista merge în biserică de când se știe.

Mirabela Dauer a luat în calcul momentul în care va părăsi această lume

Mirabela Dauer a vorbit despre motivul care a stat în spatele deciziei ei de a trece la ortodoxism, ea fiind de origine evreiască, potrivit Adevărul.

În anii tinerii, a vrut să ia calea credinței și să devină măicuță, însă a fost sfătuită să se gândească foarte bine la această alegere pentru că este una de o importanță majoră. Până la umră, artista a alea totuși muzica şi s-a botezat, în anul 1996, în religia creştin ortodoxă, renunțând a îmbrăca haina de măicuță. Mirabela Dauer avea 49 de ani atunci când a trecut la otodoxism.

Mirabela Dauer a povestit despre de ce a ales să renunțe la religia ei în cadrul emisiunii „Vorbeşte lumea“, de pe Pro TV. Aceasta a mărturisit că a luat în calcul momentul în care va părăsi această lume definitiv, gândindu-se că toată familia ei se află în Israel și nu ar avea cine să o ducă pe ea în acolo.

„Eu sunt evreică, după părinţii mei. Eu sunt la o vârstă, dar vine o vreme în viaţa ta când trebuie să fii îngropat. Aici, în România, eu nu mai am pe nimeni. Tu vezi aşa că prietenii mei m-ar pune într-un coşciug şi m-ar duce în Israel să mă îngroape? Eu acolo am sora, am nepoţi, am familie. N-are cine să mă ducă acolo. Cine mă îngroapă pe mine aici? Toţi prietenii mei sunt ortodocşi”, a povestit aceasta pentru „Vorbeste lumea”.

Familia Mirabelei Dauer a fost de acord ca artista să treacă la ortodoxism

De asemenea, Mirabela Dauer a afirmat că acesta nu a fost singurul motiv pentru care a trecut la otodoxism. Aceasta a spus că de când se știe merge în biserică și că își dorea să își facă semnul crucii. Familia acesteia nu s-a arătat revoltată în fața deciziei artistei de a renunța la religia originală.

„Nu doar de asta m-am ortodoxit. Eu mă duc în biserică de când mă ştiu eu. Voiam să fac semnul crucii. De mică am fost înţeleaptă şi nu am făcut lucruri rele şi nu îmi făceam cruce, dar acum pot. Îmi doream să îmi fac semnul crucii. Familia mea, care este în Israel, este foarte înţeleaptă. Nici sora mea, nici nepoata mea, nimeni nu s-a supărat. M-am unit cu acelaşi Dumnezeu. M-am ortodoxit“, a spus Mirabela Dauer, în emisiunea „Vorbeşte lumea“.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)